Catalunya Diari

Unes trenta localitats de Ponent podrien no obrir les piscines municipals per la dificultat de contractar socorristes

Alcaldes d'ERC amenacen de lliurar les claus a la direcció general de l'Esport perquè es responsabilitzi de l'obertura i gestió d'aquests equipaments

Més d'un milió d'euros per contractar 313 socorristes a la demarcació de Lleida | Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

Alcaldes de poblacions de Ponent s'han reunit aquest dimecres a la delegació del Govern a Lleida amb la directora de l'Escola Catalana de l'Esport (ECE), Gemma Vilaró, per tal de demanar-li una solució «urgent» per poder obrir les respectives piscines municipals aquesta temporada estival davant la «impossibilitat» amb què es troben molts consistoris a l'hora de contractar socorristes arran de l'enduriment de la normativa per la titulació i dels requisits per poder accedir a aquestes places. El grup d'ERC a la Diputació de Lleida demana una moratòria en l'aplicació de la normativa vigent o bé que es permeti el reconeixement dels currículums posteriors al 2015 dels candidats a socorrista. En cas contrari, els alcaldes republicans afectats per aquesta problemàtica amenacen amb lliurar les claus d'aquestes instal·lacions a la direcció general de l'Esport perquè sigui aquest organisme qui es responsabilitzi de l'obertura i gestió de les piscines municipals d'aquestes localitats lleidatanes.

Els alcaldes han informat de la impossibilitat, per part dels socorristes que hi ha a les comarques de Lleida, de complir l'actual normativa per la titulació i els requisits per accedir a les esmentades places, cosa que «fa inviable la seva incorporació a les piscines municipals i obliga els ajuntaments a la contractació de professionals d'altres contrades i de fora de Catalunya». Alhora, han denunciat «l'especulació salarial que s'està detectant en el sector, ja que davant la manca de professionals s'estan apujant els preus de les hores en aquest servei». A més, els responsables municipals recorden que els consistoris tenen l'obligatorietat d'haver de sufragar els costos de l'allotjament dels socorristes a la localitat per fer més atractives aquestes places.

«Davant la manca de solucions» aportades per la directora de l'ECE, el portaveu del grup d'Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida i alcalde de Montgai, Jaume Gilabert, ha exigit una reunió «urgent» amb el director general de l'Esport, Gerard Figueras. Els alcaldes d'aquesta formació demanen una moratòria en l'aplicació de la normativa vigent o bé que es permeti el reconeixement dels currículums posteriors al 2015 dels candidats a socorrista. En aquest sentit, exigeixen que en un termini màxim de 48 hores es concedeixi aquesta moratòria, ja que, en cas contrari, ja han mostrat la seva ferma determinació de lliurar les claus de les respectives piscines municipals a la direcció general de l'Esport perquè sigui aquest organisme qui es responsabilitzi de l'obertura i gestió d'aquests equipaments.


Comentaris

envia el comentari