Catalunya Diari

Unió de Pagesos demana que s'assumeixin responsabilitats pels danys dels incendis de la Noguera

S'han vist afectades explotacions de cereal i algunes oliveres i explotacions de reg

Un camió que circulava el passat dimecres amb una roda punxada del remolc va provocar incendis en diferents finques agrícoles situades a tocar de les carreteres C-53 i C-26, en el tram que discorre entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya, a la comarca de la Noguera.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els Agents Rurals van interceptar el vehicle, que transportava una excavadora. En les tasques d'extinció dels incendis, van treballar tretze dotacions dels Bombers de la Generalitat entre les quals sis mitjans aeris, en concret tres avions, dos helicòpters bombarders i un de comandament. Els Bombers van donar per extingits els focs poc abans de les deu de la nit de la revetlla de Sant Joan.

Focs en camps agrícoles de la Noguera provocats per una camió que circulava amb una roda punxada, el 23 de juny del 2021.
Focs en camps agrícoles de la Noguera provocats per una camió que circulava amb una roda punxada | LleidaDiari

Unió de Pagesos lamenta els danys

Unió de Pagesos lamenta els danys en explotacions agràries de la Noguera que han deixat un total de 26 incendis de dimarts a la tarda ocasionats la punxada de la roda d'un camió.

Segons el sindicat, la intensitat dels danys varia, ja que el foc va afectar camps segats, però també altres d'ordi i blat on encara no s'havia començat. També va afectar la segona collita de panís, que feia poc que havia nascut. Així mateix, s'han vist afectades algunes oliveres i estructures de reg. La zona afectada, entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya, al marge la C-53 i la C-26 és de les darreres que es va posar en regadiu de l'Algerri-Balaguer. UP estudiarà les responsabilitats que es poden exigir per tal de poder restituir els danys de la pagesia afectada. 

El camió va circular durant uns 20 quilòmetres per les carreteres C-53 i C-26, entre Bellmunt d'Urgell i Castelló de Farfanya, amb la roda punxada del remolc, fet que va provocar petits incendis al seu pas en finques agràries, fins que va ser aturat pels Agents Rurals.


Comentaris

envia el comentari