Catalunya Diari

Unió de Pagesos denuncia una franquícia de Consum per vendre préssecs i nectarines afectats per pedregades

El notari ha aixecat acta per constatar la presència i estat de la fruita en el lineal del supermercat

Imatge de la fruita
Imatge de la fruita | LleidaDiari.cat

Unió de Pagesos va presentar aquets dimecres una denúncia contra Supermercats Charter davant de l'Agència Catalana de Consum per presumpte incompliment de les normes de comercialització de préssec i nectarina, ja que l'establiment d'aquesta cadena a Cunit (Baix Penedès) té a la venda aquests productes afectats per pedregades, fet que implica que no es pot comercialitzar en fresc i que el seu destí ha de ser la indústria agroalimentària o altres usos no alimentaris. Representants del sindicat han anat aquest dijous a la franquícia de Supermercados Charter de Cunit i han verificat que l'establiment té a la venda préssecs i nectarines amb evidents senyals d'afectació per pedregada, després que un productor de fruita dolça alertés ahir el sindicat d'aquesta situació.

Per tal d'assegurar davant l'Administració que les imatges que acompanyaven la denúncia són efectivament d'aquest establiment, Unió de Pagesos s'ha presentat aquest dijous a l'establiment amb un notari, cedit per AFRUCAT, i un cop ha verificat el mal estat del producte, el notari ha aixecat acta per constatar la presència i estat de la fruita en el lineal del supermercat, i per garantir que la mostra que s'ha fet arribar a l'Agència Catalana del Consum prové del supermercat Charter de Cunit i poder-la adjuntar a la denúncia ja presentada per Unió de Pagesos. El sindicat alerta que la venda de préssec i nectarina no aptes per al consum en fresc, a més de no garantir els mínims de qualitat de la fruita als consumidors, és una mala pràctica comercial que influeix directament en el preu percebut en origen pel productor, ja que fa baixar el preu de la fruita que sí que compleix els estàndards mínims de qualitat que marca la Unió Europea. Unió de Pagesos reitera que aquestes males pràctiques comercials que usa la gran distribució per fer baixar artificialment el preu en origen de la fruita provoquen una situació de pertorbació de mercat, que sembla permanent per a certs productes com els préssecs i les nectarines.

Imatge de nectarines afectades
Imatge de nectarines afectades | LleidaDiari.cat

 

El sindicat també posarà en coneixement del Departament d'Agricultura aquests fets per tal que la Subdirecció General de la Inspecció i Control Agroalimentari actuï contra les empreses que comercialitzen en origen aquest producte, ja que el seu destí no pot ser el consum en fresc, tal com marca la normativa. Unió de Pagesos considera que cal posar fi, urgentment, a les pràctiques comercials abusives de la gran distribució, que mantenen, artificialment, els baixos preus en origen dels productes agraris. Per aquet motiu, el sindicat demana a la pagesia i als consumidors que denunciïn aquests fets directament, o a través del sindicat i les organitzacions de consumidors.


Comentaris

envia el comentari