Catalunya Diari

Unió de Pagesos participa en una manifestació a França contra els danys de l’os al Pirineu

A la protesta s'hi han sumat ramaders dels Pirineus catalans

Protesta a Pau, França, contra els danys de l'ós al Pirineu.
Protesta a Pau, França, contra els danys de l'ós al Pirineu. | LleidaDiari.cat

Unió de Pagesos ha participat aquest dilluns en una manifestació a Pau, França, contra els danys de l’os als ramats del Pirineu, convocada per l’Associació per a la Salvaguarda del Patrimoni d’Arieja-Pirineus, després que el ministre francès de la Transició ecològica i solidària anunciés fa un mes que serien reintroduïts dos ossos a Béarn (departament dels Pirineus Atlàntics) la propera tardor. A la manifestació de Pau han participat ramaders de totes les zones dels Pirineus francesos, a més de ramaders dels Pirineus catalans, entre els quals representants d’Unió de Pagesos, del País Basc i de Navarra.

En els parlaments dels participants, després de la manifestació que ha transcorregut pel centre de Pau, Unió de Pagesos ha defensat la tasca que fa la ramaderia en la conservació del medi ambient i ha demanat solucions urgents contra els danys de l’ós als ramats.

A la manifestació han participat, per part d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, responsable d’Organització, i Joan Guitart, coordinador territorial de les Comarques de Muntanya, entre altres sindicalistes.


Comentaris

envia el comentari