Catalunya Diari

Unitat d'Aran es mostra partidari de no deixar locals municipals per l'1-O si el referèndum «no està dins de la legalitat»

Bossòst, Bausen i Canejan són tres municipis aranesos que es mostren contraris a cedir l'Ajuntament

Imatge d'arxiu d'una votació | Laia Solanellas

L'executiva d'Unitat d'Aran (UA), filial del PSC a la Vall d'Aran, no es mostra partidària de cedir espais municipals per l'1-O si el referèndum «no està dins de la legalitat». Amador Marqués, alcalde de Bossòst, ha explicat que no han rebut cap requeriment de la Generalitat en aquest sentit ni cap informació al respecte. Marquès ha dit que com alcalde no ha pres cap decisió però que si la convocatòria no està dins de la legalitat no facilitarà cap espai. L'alcalde de Canejan (UA), Joan Carles Lastera, ha dit que no cedirà l'Ajuntament per l'1-O si no està dins de la Constitució però sí un local social. L'alcaldessa de Bausen, Verònica Fontan, s'ha expressat en la mateixa línia i ha dit que no cedirà un espai si no està dins la legalitat el referèndum. Ella es mostra partidària que la gent es desplaci a Les, com es va fer en l'anterior referèndum. Fontan ha argumentat que a un nucli amb 40 habitants i amb la població molt envellida és molt més pràctic desplaçar-se a Les per votar que posar les urnes tot el dia a Bausen. Per la resta d'eleccions els obliguen a tenir taula electoral a Bausen.

  

La mateixa decisió és la que va prendre Àngel Ros, alcalde de Lleida, qui va anunciar en el darrer ple sobre l'estat de la ciutat que la Paeria no cedirà espais pel referèndum sempre que no es faci de forma legal.


Comentaris

envia el comentari