Catalunya Diari

La Seu d'Urgell recupera dimarts 1 de setembre el mercat setmanal

Després que se suspengués durant tres jornades a causa dels rebrots de Covid-19

Imatge d'arxiu del mercat setmanal de la Seu d'Urgell, el dia 30 d'agost de 2020.
Imatge d'arxiu del mercat setmanal de la Seu d'Urgell, el dia 30 d'agost de 2020. | Ajuntament de la Seu d'Urgell

La Seu d’Urgell tornarà a organitzar a partir d'aquest dimarts, dia 1 de setembre, el mercat setmanal, després que els resultats del cribratge massiu a la població que s’han realitzat aquests dies hagin donat resultats força favorables. Tot i això, cal no relaxar-se perquè encara hi ha un nombre elevat de persones positives de Covid-19 i de gent aïllada a casa per contacte directe. Per això, amb l’objectiu que la situació  epidemiològica es pugui controlar bé és convenient  aplicar les mesures preventives, aprovades pel PROCICAT en els plans sectorials dels mercats setmanals.
 
 
 
 
Les mesures que s’aplicaran en el reinici del mercat setmanal que té llocs els dimarts i els dissabtes a la Seu d’Urgell són:
- Es torna a fer dues ubicacions diferents: parades alimentàries al Passeig Joan Brudieu i parades de tèxtil i complements al carrer Major. Això ajudarà a no aglutinar tots els visitants en un únic espai.
- Les parades alimentàries al Passeig Joan Brudieu es trobaran ubicades en el mateix lloc establert la primera vegada que van ser en aquest espai.  
- Es realitzarà la neteja i desinfecció de les zones ocupades, abans i després de cada mercat, així com la desinfecció de superfícies verticals. Aquestes tasques de neteja tindran lloc de 05.00h. a les 05.45h.
- A les parades alimentàries els compradors no podran fer autoservei, ja que mentre la situació sigui d'alt risc, cada parada haurà de servir el seu gènere i, en el cas que no es compleixi, s’establiran sancions al respecte. Per tal de gestionar millor aquesta mesura, l’Ajuntament proporcionarà tanques perquè cada paradista pugui establir perímetres dins la seva parada.
- Pel que fa a les parades no alimentàries, els paradistes hauran de vetllar perquè les persones que hi entrin utilitzin gel hidroalcohòlic abans de tocar qualsevol producte i garantir els dos metres per persona.
- S'instal·laran cartells informatius de les mesures preventives a les entrades del mercat, reforçant les premisses de distància, higiene de mans i mascareta. També es col·locaran dispensadors de gels hidroalcohòlics a les entrades naturals del mercat.
- La Policia Municipal vetllarà pel compliment de les mesures preventives i de seguretat, tant dels visitants com de les parades.

Comentaris

envia el comentari