Catalunya Diari

USPAC denuncia que els comandaments de la comissaria de Borges utilitzen il·legalment les càmeres de seguretat

Des del sindicat asseguren que les càmeres de videovigilància «no compleixen els requisits que estableix la Llei de Protecció de Dades»

Exterior de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Borges Blanques. | LleidaDiari.cat

USPAC, la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya, ha denunciat recentment davant l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) que s'està fent un control arbitrari de l'horari d'entrada i sortida dels agents de la comissaria de les Borges Blanques, utilitzant les càmeres de videovigilància, les quals «no compleixen els requisits que estableix la Llei de Protecció de Dades». En aquest sentit, els delegats del sindicat asseguren que «vetllaran en tot moment per protegir el dret a la intimitat dels seus companys i sobretot, que cap comandament utilitzi les càmeres de seguretat de manera il·legal». I asseguren que en cas de fer-ho, «iniciarem un altre cop les accions pertinents vers la Direcció General de Policia i els comandaments en qüestió».

Després de la denúncia, segons s'informa des d'USPAC, l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades ha resolt que les càmeres de videovigilàncies de la comissaria de les Borges Blanques «no poden ser utilitzades per al control laboral, ni per a establir l’hora d’entrada o sortida dels agents»; que «no sols no s’ha informat de l’existència de quatre càmeres de videovigilància, sinó que s’ha amagat la seva existència a la pròpia Agència de Protecció de Dades»; i que «s'iniciarà un procediment sancionador contra la DGP per vulnerar la Llei Orgànica de Protecció de Dades».

Des d’USPAC confirmen que continuaran amb el procediment fins a la seva conclusió, com a part interessada en defensar els interessos de tot el col·lectiu, i per tant demanaran les responsabilitats disciplinàries previstes a la LOPD, per la comissió d’infraccions (art. 21.2 Llei 32/2010 i 46 LOPD). 


Comentaris

envia el comentari