Catalunya Diari

Ja es coneix on s'administraran les primeres vacunes contra la Covid-19 a la demarcació de Lleida

Les primeres dosis se subministraran aquest diumenge, dia 27 de desembre, tal com estava previst

Vials amb l'etiqueta 'COVID-19 / vacuna contra el coronavirus / només per injecció' i una xeringa mèdica davant del logotip de Pfizer
L'Agència Europea del Medicament es reuneix aquest dilluns per decidir sobre la vacuna de Pfizer-BioNTech | LleidaDiari.cat

La campanya de vacunació contra la Covid-19 s'iniciarà, tal com estava previst, aquest mateix diumenge, dia 27 de desembre, a tot Catalunya. Però, i a la demarcació de Lleida, on començaran a vacunar? Pel que fa a la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, la primera vacunació tindrà lloc a les 16.00 hores a la Residència Nostra Senyora de Ribera, a la població de La Pobla de Segur, a la comarca del Pallars Jussà. Paral·lelament, i a la mateixa hora, a la Regió Sanitària de Lleida, la primera vacunació tindrà lloc a la Residència i Centre de Dia per Gent Gran Lleida Balàfia I, de la capital del Segrià.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

A nivell català, la primera vacuna contra la Covid-19 està previst que s'administri aquest diumenge, dia 27 de desembre, a un resident de la residència Feixa Llarga de l'Hospitalet de Llobregat. Seguidament, s'iniciaran a subministrar les dosis. Segons dades del Departament de Salut, Catalunya rebrà en les properes hores una partida avançada de 1.595 dosis, i dilluns se'n rebran 60.000 més, que es començaran a administrar dimarts.

El Ministeri de Sanitat ha explicat en una nota de premsa que  les primeres dosis de la vacuna desenvolupada per la companyia Pfizer i BioNTech han arribat a l'Estat a les 7.29 hores d'aquest dissabte amb camió des de Bèlgica fins a un magatzem de Guadalajara. El primer lot de la vacuna que ha arribat a l'Estat és el que estava destinat als països de la Unió Europea i que va sortir dimecres amb contenidors tèrmics d'una planta belga. En les properes hores es repartirà de forma «equitativa» entre els punts destinats a totes les comunitats autònomes.

La intenció és que aquest diumenge, 27 de desembre, pugui arrencar la vacunació a la Unió Europea. El Ministeri de Salut ha explicat que a l'Estat es prioritzarà la vacunació a quatre grups de població: els residents i personal sanitari i sociosanitari de residències de persones grans i amb discapacitat, a personal sanitari de primera línia, a altres membres del personal sanitari i sociosanitari i als grans dependents no institucionalitzats.A partir de dilluns està previst enviar una mitjana de 350.000 dosis de la vacuna cada setmana a les comunitats. Així, en les properes dotze setmanes, Espanya rebrà 4,6 milions de dosis de la vacuna de Pfizer amb les quals es preveu immunitzar 2,3 milions de persones.


Comentaris

envia el comentari