Catalunya Diari

La Val d'Aran es prepara per entrar a la fase 1 de la desescalada

«Les nostres dades de contagi i de recuperació ens permeten fer aquest pas», ha explicat el síndic d'Aran, Francés Boya

Un dels carrers de Bagergue, a la Val d'Aran
Imatge d'arxiu d'un dels carrers de Bagergue, a la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

La Val d'Aran és una de les tres regions sanitàries de Catalunya que entrarà a la fase 1 de la desescalada el pròxim dilluns, dia 11 de maig. I la localitat s'està preparant per prendre totes les mesures de protecció establertes per les autoritats competents per evitar un nou rebrot de la Covid-19 a l'Aran.
 
 
 
 
«Les nostres dades de contagi i de recuperació ens permeten fer aquest pas», ha explicat el síndic d'Aran, Francés Boya, afegint que «no es tracta de voler anar de pressa, ja que hem de prendre totes les mesures de protecció establertes, però en aquest equilibri entre la protecció i l'activació progressiva de l'economia, hem d'anar avançant de manera prudent».
 
 
L'entrada en aquesta nova fase de desescalada és un pas més cap a la recuperació de la normalitat. Les mesures més destacades de la nova fase són: s'autoritzen les reunions socials de fins a 10 persones; es permetrà l'ús compartit dels vehicles privats limitat a un conductor i un ocupant que haurà d'anar en la part de darrere; s'autoritzen les vetlles amb un límit màxim de 15 persones en espais oberts i 10 en espais tancats; s'obren els llocs de culte amb un límit d'un terç d'ocupació; obertura d'establiments i locals minoristes sense cita prèvia amb un límit d'un 30% de la seva capacitat; es podran obrir les terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració amb una limitació del 50%.

Comentaris

envia el comentari