Catalunya Diari

Les dues comarques de Catalunya que més preocupen: El risc de rebrot, disparat

Els indicadors no semblen apuntar al descens: la taxa de propagació segueix per sobre d'1

Treballadors d'una unitat de cures intensives en un hospital d'Andalusia
La Vall d'Aran i el Solsonès són les dues zones del país amb un risc de rebrot més elevat. | CatalunyaDiari

La pandèmia continua fent estralls a Catalunya i, certament, en els darrers dies s'ha produït un estancament en la millora de les dades de les darreres setmanes. Si observem les xifres del Departament de Salut, hi ha dues comarques on la situació és especialment preocupant: el risc de rebrot està del tot disparat, per sobre del miler de punts. Es tracta de la Val d'Aran, amb l'indicador a 1.539; i el Solsonès, on se situa en 1.098.

▶️ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ara bé: hi ha altres zones del territori català on la situació, tot i no arribar als nivells d'alarma de l'Aran i el Solsonès, també és molt greu: la Garrotxa (855), el Pla d'Urgell (777), el Pallars Sobirà (657), l'Anoia (512) i Osona (511) són altres de les comarques amb un risc de rebrot preocupant. L'altra cara de la moneda és al Montsià (59) i l'Alt Urgell (62), on el risc de rebrot de la Covid-19 és baix.

El DOGC publica la pròrroga de les restriccions i autoritza les activitats extraescolars infantils a partir de dilluns

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest dissabte la pròrroga de les restriccions davant de la pandèmia de la covid-19 després que el Procicat decidís mantenir el gruix de les mesures vigents. La resolució introdueix una «certa flexibilització, molt limitada, de mesures», indica el text, per la situació assistencial i la transmissió de les noves variants. Així, autoritza i regula les activitats extraescolars i les de lleure educatiu dirigides a infants d'educació infantil i primària, així com l'esport escolar. També equipara l'esport federat i els consells esportius per poder entrenar amb més de sis persones i participar en les competicions permeses. L'actualització de les mesures entra en vigor dilluns.

La resolució publicada al DOGC d'aquest dissabte recull que la pressió assistencial és «encara molt alta» i que, aquest nivell d'ocupació, «combinat amb la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l'alça la corba, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis». Els responsables sanitaris van afirmar aquest divendres que necessitaven set dies més per veure si l'evolució epidemiològica continuava de baixada o s'estancava i decidir si relaxar algunes mesures més o no.

Les activitats extraescolars i de lleure que es podran reprendre a partir de dilluns s'hauran de fer amb un màxim de sis infants o seguint els aforaments marcats i les mesures que determinen els plans sectorials. Entre les mesures vigents actualment, hi ha el confinament comarcal; l'obertura per franges de la restauració en el mateix establiment —de les 7.30 a les 10.30 hores i de les 13.00 a les 16.30 hores— i l'obertura de dilluns a divendres del petit comerç no essencial, mentre es mantenen tancats els centres i galeries comercials.


Comentaris

envia el comentari