Catalunya Diari

La Val d’Aran es consolida com primer destí esportiu d’alt nivell del Pirineu

Les proves esportives celebrades durant el mes de juliol a l’Aran han generat un impacte econòmic de 1.180.000 euros

Imatge del tour
Imatge del tour | LleidaDiari.cat

La Val d'Aran continua essent referent per a esportistes i equips d'alt nivell que escullen el Pirineu per a la preparació de la temporada o per celebrar-hi proves esportives, tal com demostren les dades del mes de juliol de 2018, segons ha confirmat Foment Torisme Val d'Aran. El passat 24 de juliol la Val d'Aran va acollir el pas de la 16a etapa del Tour de França 2018 entrant per Pontaut, a la frontera aranesa amb França i sortint pel Port del Portilhon en direcció a Bagnères de Luchon amb un recorregut de divuit quilòmetres per terres araneses que també va incloure les poblacions de Les i Bossòst. L'etapa del Tour a la Val d'Aran va tenir un gran impacte tant pel que fa a l'ocupació hotelera com econòmicament. Fonts de Foment Torisme Val d'Aran han confirmat que es va ocupar el 80% dels 8.000 llits disponibles aquell dia a tota la Val d'Aran, el que correspon a un impacte econòmic d'aproximadament 480.000 euros en 24 hores.

El sindic d'Aran Carlos Barrera, ha valorat molt positivament la fidelitat del Tour de França amb la Val d'Aran, ja que ha dit que representa un benefici molt important pel sector hostaler i de restauració de l'Aran, i promociona el nostre país com destí de cicloturisme arreu del món, ja que és el tercer esdeveniment esportiu internacional més seguit després dels Jocs Olímpics i el Mundial de futbol. Durant el mes de juliol la Val d'Aran ha acollit també d'altres proves esportives de primer nivell com són la segona edició de la Trail Vielha-Molières 3010 que va comptar amb 1.200 participants; una nova edició de la Pedals de Foc Non Stop 2018 Campionat d'Europa MTB Ultramarathon amb 1.000 participants inscrits; La 4a edició d'Era Roda Non Stop en la que hi van participar 200 esportistes; i la prova de cicloturisme Campilaro 2018 que va passar per terres araneses amb 200 participants. L'etapa del Tour de França juntament amb la resta de proves esportives celebrades el mes de juliol a la Val d'Aran van generar un impacte econòmic de retorn xifrat per Foment Torisme Val d'Aran en 1.180.000 euros.

La conselhèra de Turisme d'Aran, Anna Díaz, ha explicat que cal valorar molt positivament l'esforç fet des del Conselh Generau d'Aran els últims anys, sense el qual els millors equips esportius i les millors competicions no vindrien a la Val d'Aran. Per Anna Díaz no només cal fer esment a l'impacte econòmic que totes aquestes activitats generen, sinó que el que cal destacar que és l'Aran en si mateix que ofereix les millors condicions tant a equips com a esportistes. Díaz, va posar també en valor la implicació dels empresaris i col·lectius aranesos que impulsen molts d'aquests esdeveniments així com la col·laboració dels Voluntaris de la Val d'Aran en l'organització de les proves. Assenyalar que el Conselh Generau d'Aran i Foment Torisme Val d'Aran han destinat una inversió total de 20.500 euros a les aportacions per a l'organització de les diferents proves esportives celebrades a la Val d'Aran al juliol amb el resultat econòmic abans esmentat.

En un altre apartat cal destacar la presència un estiu més, i ja en són cinc de consecutius, de les plantilles del RCD Espanyol B i de l'equip femení a la Val d'Aran per realitzar l'stage de pretemporada. Ambdós equips han utilitzat el camp de futbol de Garòs a Naut Aran que cada any realitza millores en les seves instal·lacions perquè aquests equips de primer nivell gaudeixin de les millors condicions per a les sessions de matí i tarda dels seus entrenaments. El RCD Espanyol B jugarà a la segona divisió B, després de l'ascens aconseguit la temporada passada, mentre l'equip femení del RCD Espanyol ho farà a la primera divisió.

La Val d'Aran tornarà a acollir enguany equips de la Lliga ACB durant la pretemporada, amb l'stage del Baskonia Basket i Estudiantes a finals del mes d'agost. L'equip madrileny d'Estudiantes serà el primer a visitar l'Aran, on s'estarà del 20 al 24 d'agost per preparar la temporada. El Baskonia prendrà el relleu i farà l'stage de preparació a la Val d'Aran del 24 al 30. Cal recordar que el Baskonia Basket tornarà a competir a l'Eurolliga, de la qual ha jugat 6 vegades la Final Four. En aquest sentit la conselhèra de Turisme d'Aran, Anna Díaz, ha destacat que el Conselh Generau d'Aran assumeix tota la despesa de la presència d'aquests equips de la lliga ACB a la Val d'Aran i ha volgut agrair la continuïtat de la col·laboració amb l'equip de Team Sports Management, que a més dels equips de basquet, també gestiona les activitats del RCD Espanyol i del Lleida Esportiu. En aquest sentit Anna Díaz ha explicat que Torisme Val d'Aran farà campanyes de promoció de la destinació turística Val d'Aran en els estadis i pavellons d'aquests clubs esportius, ja que aquestes accions ajuden a fidelitzar mercats com el madrileny i el del País Basc.


Comentaris

envia el comentari