Catalunya Diari

La Val d'Aran i Mollerussa se sumen als cribratges massius contra la Covid

Les proves estan destinades a persones asimptomàtiques majors de 16 anys

Pla mitjà de dues persones fent-se la PCR aquest divendres 30 d'octubre de 2020 al pavelló de Palafrugell
Mollerussa acollirà el cribratge massiu per a tot el Pla d’Urgell del 9 a l’11 de desembre al Pavelló Firal | LleidaDiari.cat

Els professionals de l'Espitau Val d'Aran, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, duran a terme a partir del dimecres, 9 de desembre, fins al divendres, 18 de desembre, proves d'antígens a les persones asimptomàtiques majors de quinze anys de la Val d'Aran.

Aquestes proves es realitzaran al centre de joventut Antara de Vielha, al Carrer Arnals, en horari de 10.00-14.00 hores i de 16.00 a 20.00, són proves gratuïtes i voluntàries, però per a poder realitzar-les és necessari presentar la targeta sanitària i el DNI.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Què es necessita per a participar en el cribratge?

Per a participar en aquest cribratge cal presentar-se segons cognom, una vegada allà caldrà esperar, si és necessari, al torn. El resultat de la prova arribarà per SMS.

Cognoms de la A a la B: dimecres dia 9.
Cognoms de la C a la D: dijous dia 10.
Cognoms de la E a la G: divendres dia 11.
Cognoms de la h a la M: dilluns dia 14.
Cognoms de la N a la R: dimarts dia 15.
Cognoms de la S a la Z : dimecres dia 16.
Persones que no poden anar els altres dies: dijous dia 17 i divendres dia 18.

«És necessari destacar que la realització d'aquests cribratges només ens proporciona la informació immediata i actual de la situació a la Val d'Aran, la dels cribratges intensius és una estratègia que permet trencar possibles cadenes de transmissió», recorda la síndica d'Aran, Maria Vergés, afegint que: «el resultat negatiu d'aquestes proves no garanteix la immunitat al virus i després de la realització de la prova haurem de continuar extremant les precaucions i seguint les mesures de seguretat establertes per les autoritats competents».

Proves contra la Covid al Pla d'Urgell

El Pavelló Firal de Mollerussa acollirà des del 9 i fins a l'11 de desembre un cribratge massiu als habitants dels municipis del Pla d'Urgell majors de 16 anys. Per això, l'Ajuntament de Mollerussa ja està preparant el dispositiu per dur-lo a terme i que preveu que es facin 80 test d'antígens per hora, prèvia concertació de cita a través d'un formulari que ja s'ha habilitat a la pàgina web municipal.

Del dispositiu se n'ha parlat a la reunió del Comitè d'Emergència Municipal, presidida per l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el qual ha informat d'un repunt de la pandèmia, ja que, segons Salut, la taxa de rebrot, se situa a 507 amb una RT de 2,04. D'altra banda, a la reunió també s'ha posat en relleu que actualment a Mollerussa hi ha tres grups escolars confinats: dos a l'escola Vedruna de P3 i de 2n de Primària amb un total de 44 alumnes i 2 docents i un altre de 1r de Primària a l'escola Ignasi Peraire amb 14 alumnes i un docent.

Repartiment de material informatiu plastificat

D'altra banda, s'ha anunciat que la Policia Local iniciarà avui el repartiment de material informatiu plastificat perquè puguin ser col·locats pels responsables dels bars i establiments de restauració a les taules dels seus locals per incidir en la prevenció de cara a la clientela. Quant a les actuacions fetes per la Policia Local, ara com ara s'han interposat un total de 189 denúncies per no dur la mascareta adequadament posada, 1 en la darrera setmana, en la qual també s'han obert 5 actes per no respectar el toc de queda o les restriccions de mobilitat del cap de setmana, de manera que ja se sumen 48 denúncies en aquest sentit des que va entrar en vigor la normativa. També s'han interposat un total de 9 denúncies per fer reunions de més de 6 persones.

Pel que fa al Pla de Civisme, que duen a terme des de la regidoria d'Acció Social i Ciutadania, s'ha dut a terme un total de 22 intervencions a 32 persones. Així mateix, d'ençà que es va tancar el Casal Municipal per a la Gent Gran a mitjans d'octubre s'han realitzat un total de 533 trucades a persones que viuen soles per fer-ne l'acompanyament.


Comentaris

envia el comentari