Catalunya Diari

La Val d'Aran tanca el gener amb unes dades d'ocupació del 63%

«És molt destacable el gran esforç» que ha realitzat l'estació d'esquí de Baqueira Beret per mantenir les pistes

La Val d'Aran ha tancat el mes de gener amb una ocupació turística del 62,9%, una xifra que supera en més de 8 punts la de gener de l'any anterior (54,3%) i que supera l'històric d'aquest mes, tal com assenyalen les dades de Foment Torisme Val d'Aran.

 

El conseller d'Economia, Turisme i Promoció Econòmica, Juan Antonio Serrano, ha afirmat que aquesta dada es deu «en gran part a la bona meteorologia que hem tingut durant la major part del mes de gener, amb sol i poques precipitacions».

 

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

 

Serrano ha afegit que això ha permès als visitants dur a terme activitats com l'esqui, el senderisme o el ciclisme. Per Serrano «és molt destacable el gran esforç» que ha realitzat l'estació d'esquí de Baqueira Beret per mantenir les pistes.

 

L'atur puja en 724 persones a la demarcació de Lleida al gener

Mentrestant, l'atur va augmentar a la demarcació de Lleida en 724 persones, un 3,55%, al gener respecte al mes de desembre de l'any passat 2019 i va situar la xifra total de desocupats en 21.140 persones, segons les dades que ha donat a conèixer aquest dimarts el Ministeri de Treball i Economia Social. Tot i això, en comparació amb el gener del passat calendari, a Lleida hi ha 315 aturats menys, és a dir, una reducció de l'1,47%.

 

Els serveis lideren l'increment de nous desocupats

Si es mira per sectors, els dels serveis lideren l'increment de nous desocupats al gener amb 527 persones més a l'atur; seguits de l'agricultura, amb 102 persones més; la indústria, amb 79, i la construcció, amb 23 nous desocupats. Del total de persones aturades que hi ha a la demarcació aquest gener, 9.364 són homes i 11.776 dones. D'aquests aturats, 1.606 tenen menys de 25 anys, i la resta, 19.534, altres edats.

 

També et poden interessar...Comentaris

envia el comentari