Catalunya Diari

La Vall d'Aran tanca el mes d'agost amb les millors dades d'ocupació dels últims anys

Durant aquest mes d'agost, la Vall d'Aran ha aconseguit un 84,06% d'ocupació, un increment del 7% respecte a 2020

La Vall d'Aran comença el mes de setembre després de tancar un estiu històric dels últims anys a nivell turístic. Les dades d'ocupació del mes d'agost d'enguany han estat d'un 84,06%, és a dir, un 7% més que l'agost de l'any passat i més d'un 10% superior a l'últim agost abans de la pandèmia.
 

El treball dut a terme per part del sector turístic del territori i les accions de promoció en les quals el Conselh Generau ha treballat durant mesos han permès aquests bons resultats.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«L'estiu, des del punt de vista econòmic i turístic, ha estat molt positiu per al sector turístic aranès», ha assegurat la síndica d'Aran, Maria Vergés, manifestant que: «el balanç està per sobre dels últims anys i això ajuda al fet que el sector es recuperi».
 

A més, des del Conselh Generau d'Aran s'ha apostat també per incentivar els principals atractius del nostre territori a través de productes propis com les activitats que ofereixen els centres d'educació ambiental en els refugis de la Bassa d'Oles i el Plan Batalhèr, les rutes guiades Cornèrs d'Aran, els mercats itinerants per diferents pobles, a més a més de l'àmplia varietat d'activitats que ofereixen cada any els Museus Val d'Aran i que posen en valor el nostre patrimoni històric i cultural.

Imatge de dos ciclistes gaudint de la zona de l'Artiga de Lin, a la Val d'Aran.
La Val d'Aran tanca el mes d'agost amb les millors dades d'ocupació dels últims anys | Ara Lleida

Dades d'ocupació

Enguany, les dades d'ocupació hotelera han estat molt superiors a les de l'any passat tant al juliol com a l'agost. El mes de juliol l'ocupació va ser del 49,7% a Naut Aran (24,5% el 2020), del 54,9% a Vielha e Mijaran (mentre que el 2020 va ser d'un 44,8%), d'un 43,3% al Baish Aran (26,8% el 2020).
 

Pel que fa al mes d'agost, l'ocupació hotelera a Naut Aran enguany ha estat del 84,4% (l'any passat 77,4%), un 84,4% a Vielha e Mijaran (on el 2020 va ser del 76,4%) i d'un 78,4% al Baish Aran (70,3% l'any passat). L'ocupació hotelera de la Val d'Aran va obtenir els seus màxims en la setmana del 16 al 22 d'agost, quan es va aconseguir el 92,2%.
 

D'altra banda, els càmpings han vist també incrementada la seva ocupació respecte a l'any anterior. A zona d'acampada s'ha arribat al 30% el mes de juliol (12% el 2020) i al 70% a l'agost (davant el 54% de l'any passat). En els bungalows l'ocupació ha estat del 61% al juliol (37,5% l'any passat) i del 76% a l'agost (74% a l'agost de 2020). Aquestes dades han tingut també un impacte directe en la resta de serveis turístics del territori.

Afluència en les oficines de turisme

Aquest augment d'ocupació s'ha vist reflectit també en l'afluència de les oficines de turisme. Mentre que el mes de juliol de 2020, es van atendre 7.353 persones a les oficines de Vielha e Mijaran i Naut Aran, al juliol d'enguany s'han atès 12.162. El mes d'agost de l'any passat, l'afluència va ser de 18.624, mentre que a l'agost d'enguany ha estat de 23.627 persones.
 

Malgrat aquest augment, l'afluència de visitants francesos s'ha vist reduïda respecte a 2019, abans de l'arribada de la pandèmia, a causa de les restriccions sanitàries i pel tancament de la frontera del Portilhon per part de l'estat francès. Enguany, s'han atès un total de 694 clients d'origen francès durant el mes de juliol803 durant el mes d'agost, mentre que el 2019 es van atendre 743 al juliol i 1.076 a l'agost. No obstant això, hi ha hagut un increment d'aquesta mena de client respecte al 2020 (quan el total de clients francesos va ser de 507 al juliol i 654 a l'agost).


Comentaris

envia el comentari