Catalunya Diari

La Vall Fosca obre les inscripcions de la quarta edició del Concurs de Microrelats

Un jurat format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac decidirà els tres guanyadors dels premis, que s’entregaran el 8 d’agost

Els guanyadors de la passada edició Núria Fonoll, Ramon Batlle i Lila Francesca Batlle
La Vall Fosca obre les inscripcions de la quarta edició del Concurs de Microrelats | Museu Hidroelèctric de Capdella

El quart Concurs de Microrelats de la Vall Fosca ha obert el seu període d'inscripcions. La iniciativa, organitzada pel Museu Hidroelèctric de Capdella per promocionar la Vall Fosca, valorarà els escrits inspirats en aquesta zona del Pirineu lleidatà. La directora del Museu, Eva Perisé, anima els autors a escriure i participar de la iniciativa.

"En aquests moments, els microrelats i la literatura en general poden ser un bon antídot contra la situació anòmala en la qual ens trobem". Els relats, que han de tenir com escenari principal la Vall Fosca, poden ser com a màxim de 300 paraules i s'han d'entregar abans del 26 de juny.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El veredicte s'anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric

El veredicte s'anunciarà públicament a la pàgina de Facebook del Museu Hidroelèctric de Capdella (www.facebook.com/Museu-Hidroelectric-Capdella) i a la seva pàgina web (torredecapdella.org). L'acte de lliurament dels premis serà el dia 8 d'agost al Museu Hidroelèctric de Capdella. El jurat, format pels escriptors i filòlegs Ferran Rella, Pep Coll i Ramon Sistac, decidirà els tres guanyadors, que es portaran 617,28 € i un trofeu pel primer premi, 370,37 € pel segon i 249,91 € pel tercer.

El concurs, organitzat pel Museu Hidroelèctric de Capdella (Ajuntament de la Torre de Capdella) té l'objectiu de promocionar a través de l'escriptura i la lectura la marca Vall Fosca, territori pirinenc que comença a 800 metres. El poble més alt és Capdella que es troba a 1.420 metres d'altitud i tanca el conjunt de 19 nuclis rurals que conformen la Vall Fosca: la Pobleta de Bellveí, Estavill, Envall, Antist, Castell-estaó, Beranui, la Plana de Mont-ros, Astell, Obeix, Aguiró, Paüls, Pobellà, Mont-ros, Molinos, la Torre de Capdella, Aiguabella, Espui i la Central de Capdella.

El riu Flamisell fa d'eix de la vall

El riu Flamisell fa d'eix de la vall. Durant el seu recorregut, es pot gaudir d'un paisatge constantment canviant que ens porta fins al capdamunt de la Vall Fosca, on hi ha el telefèric que dóna accés al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, i on es poden visitar més de 30 estanys. Els relats, que tenen com a escenari principal La Vall Fosca, s'editaran en un llibre en un termini de cinc anys. L'Ajuntament de la Torre de Capdella organitza des de fa 14 anys un concurs de fotografia. Aquestes imatges serviran per acompanyar aquesta publicació.


Comentaris

envia el comentari