Catalunya Diari

La Vall Fosca recrea una excursió de principis del segle XX

L'activitat consisteix a pujar des de Capdella fins al Pontet de Rus

Imatge d'arxiu d'una excursió anterior per la Vall Fosca
Els esquiadors podran viure una excursió única | LleidaDiari.cat

Vestits amb roba dels nostres rebesavis i rebesàvies, i amb les raquetes de fusta a la motxilla, el diumenge 23 de febrer es realitzarà a la Vall Fosca una excursió que recrearà com es movia la gent per la muntanya entre el 1900 i 1940.

L'activitat està oberta a tothom que hi vulgui participar amb el seu material, o bé amb raquetes antigues que l'organitzador posa a disposició dels participants. I és una oportunitat de conèixer de primera mà els materials que s'usaven i viure la cultura de muntanya de fa més d'un segle.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Consisteix a pujar des de Capdella fins al Pontet de Rus

L'activitat, que consisteix a pujar des de Capdella fins al Pontet de Rus, amb l'ajuda de raquetes, si la neu ho fa necessari, està organitzada per A. Sangenis Antiguitats Esportives i el Grup d'Estudis de Muntanya Antiga, amb el suport de l'Ajuntament de la Torre de Capdella.

En arribar al Pontet de Rus, els participants veuran com es preparava un petit foc per prendre una beguda calenta. Tot gaudint d'una beguda calenta, rebran les explicacions sobre el tipus material que utilitzaven els highlanders, els soldats de muntanya fa més de 100 anys, quan havien de recórrer zones de muntanya amb neu. Així mateix podran tocar tots aquests materials, tots a base de fusta, cuir, cotó, llana, cànem, etc.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari