Catalunya Diari

Un veí de Baldomar: «Tinc 62 anys i ja no tornaré a veure això com era i és una pena»

Reclama un Pla forestal de Catalunya i buscar un terme mig entre la preservació de la fauna i mantenir els boscos

«Tinc 62 anys i no tornaré a veure això com era i és una pena», assenyala Ricardo Monfort, veí del poble de Baldomar, afectat per l'incendi que des de dimecres crema al municipi d'Artesa de Segre (Noguera). Diu que a Baldomar estan una mica més tranquils «perquè el foc ha tirat més cap a dalt, cap a la part d'Alòs de Balaguer i Clua» però «les nits passades han estat molt dures». Així mateix, lamenta que al costat del poble «s'ha cremat una part grandiosa de terreny i ja no tornarà». A la vegada, exigeix al Govern l'elaboració d'un Pla forestal de Catalunya.

«Des de l'Ajuntament d'Artesa diuen que no els deixen fer actuacions als boscos per la fauna o pel que sigui i cal buscar un terme mitjà perquè ara no tenim ni boscos ni fauna», afirma.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Imatge d'una zona cremada a Artesa de Segre
Un veí de Baldomar: «Tinc 62 anys i ja no tornaré a veure això com era i és una pena» | LleidaDiari.cat

Un 80% de zona forestal

Tenim un 80% de zona forestal i no tenim un Pla forestal", lamenta aquest veí de Baldomar. «Fa 36 anys ja es va cremar una part del que s'ha cremat ara i ha estat 30 anys a sortir», assenyala Monfort. «Quan estàs assegut a un despatx a Barcelona, les coses es veuen d'una manera, i des del territori es veuen d'una altra", afegeix. Així mateix, Monfort agraeix «a tota la gent que s'ha implicat a fons: bombers, Agents Rurals, ADF i tots i també als pagesos que defensen la terra amb ungles i dents».

«Vaig venir d'una cuitat fa quasi 20 anys perquè m'encanta la natura i això és un desastre i una llàstima, cérvols, senglars, conills i tot destruït», explica Pedro Curiel, veí de Baldomar i amb familiars a Alòs de Balaguer. «Si no arriba a ser pels pagesos, tant Baldomar com Alòs ja estarien cremats», afirma. «Si ens haguessin fet cas tant els Bombers com l'UME com la Delegació del Govern, la zona d'Alòs i Sant Mamet possiblement no s'hauria cremat».


Comentaris

envia el comentari