Catalunya Diari

Veïns de Torrefarrera es queixen de l'acumulació de brossa en les noves illes de reciclatge

Han publicat imatges a les xarxes socials

Imatge d'alguns contenidors a Torrefarrera
Imatge d'alguns contenidors a Torrefarrera | @maneta2209

La implantació de la recollida selectiva de les escombraries de Torrefarrera no estan tenint gaire èxit. Almenys així es desprèn d'alguns ciutadans que s'han mostrat molestos per l'acumulació de brossa al costat dels nous containers ubicats als carrers d'aquesta localitat lleidatana. Concretament, ha estat una veïna de Torrefarrera la que ha assegurat a través de les xarxes socials que: «La implantació del nou sistema de recollida selectiva és un desastre: més brut, més pudor. Penseu corregir?». A les imatges que ha compartit al seu compte personal de Twitter es poden veure bosses de brossa acumulades que, a causa de la calor dels darrers dies, està causant molèsties als veïns de la zona més enllà dels visuals. Ara caldrà esperar la resposta de l'ajuntament i confiar en què hi posin una solució a aquest problema.

 

L'aposta per les illes de reciclatge

Les illes de contenidors de recollida selectiva està sent una aposta de molts consistoris lleidatans. En aquest sentit, cal destacar que la ciutadania de Mollerussa va generar el 2017 un total de 6.493 tones de residus, una xifra que suposa un increment del 5,8% respecte a l'any anterior motivat per l'augment de la recollida de selectiva (un 6,05% més) però també del rebuig (un 5,6% més). Són dades de la memòria que elabora el Consell Comarcal del Pla d'Urgell, ens que presta el servei a l'ajuntament de la capital, i on es destaca que, per primera vegada, Mollerussa se situa en un índex de recollida selectiva bruta del 41,71% que permet superar la mitjana catalana que el 2016 era del 38,5%. Així, en concret, cada habitant va generar una mitjana d'1,22 quilos diaris, sent la ràtio més alta dels darrers tres anys tot i que és més baixa que la catalana de l'any 2016 que va ser d'1,36 quilos.

Més imatges dels contenidors a Torrefarrera
Més imatges dels contenidors a Torrefarrera | @maneta2209

 

D'altra banda, l'Ajuntament d'Alpicat va iniciar fa unes setmanes la instal·lació de les illes dels nous contenidors que han de facilitar la recollida selectiva. Així, les illes de contenidors ja s'estan implantant totes elles amb els cinc tipus de fraccions (Envasos, Paper, Vidre, Orgànica i Rebuig) per tal de facilitar i fomentar la recollida selectiva. La previsió és que en total es col·loquin 53 illes en diferents llocs estratègics de la població. Cadascuna d'aquestes illes ocupa un espai d'uns set metres de llarg. La instal·lació es preveu que estigui completada aquesta mateixa setmana.

L'acumulació de brossa és evident
L'acumulació de brossa és evident | @maneta2209

 


Comentaris

envia el comentari