Catalunya Diari

Bona idea: Veïns voluntaris d'Almacelles ajuden a netejar el cementiri

El temporal deixa una vintena d'arbres trencats a l'avinguda Mas Dordal, façanes trencades i teulades aixecades

Uns 50 voluntaris han participat aquesta setmana en la neteja del cementiri municipal d'Almacelles després que l'alcaldessa Vanesa Olivart hagués fet una crida a tot el poble via ban municipal i també a través de les xarxes socials per trobar persones amb la fi de «poder netejar una instal·lació que ha patit danys a conseqüència de la tempesta d'aquest dimarts», ha explicat la primera edil.

El mal temps també ha fet que les piscines estiguessin tancades durant el matí i les ratxes de vent, que van arribar els 130 quilòmetres per hora, han causat la caiguda d'una vintena d'arbres a l'avinguda Mas Dordal.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La primera edil d'Almacelles ha emès al matí un ban municipal i ha penjat un vídeo a les xarxes social informant els veïns i veïnes de que «com a conseqüència de la tempesta de dimarts 21 de juny, el cementiri municipal d'Almacelles ha sofert danys i destrosses, com branques d'arbres i els gerros amb flors del nínxols trencats».

Voluntaris de la neteja d'Almacelles
Uns 50 voluntaris participen en la neteja del cementiri d'Almacelles després dels danys de la tempesta de dimarts | LleidaDiari.cat

La col·laboració voluntària de les veïnes i veïns per fer una batuda

Per aquest fet, el consistori ha sol·licitat la col·laboració voluntària de les veïnes i veïns per fer una batuda amb la finalitat de netejar el cementiri, una crida en especial als familiars que hi tenen difunts o de persones del poble que volguessin ajudar a fer neta aquesta instal·lació municipal. En aquesta crida, l'Ajuntament també ha demanat als voluntaris que duguessin escombres o altre material per a procedir a la neteja.

La tempesta també ha fet que les piscines d'Almacelles s'hagin hagut de tancar fins les 15 hores del dimecres, i la piscina petita s'ha de buidar i fer una neteja, ja que hi ha caigut moltes fulles i branques d'arbres i, «per tant, no està en condicions de ser utilitzada encara», explica l'alcaldessa Vanesa Olivart. Les fortes ratxes de vent, que van arribar als 130 quilòmetres per hora, també han provocat el trencament de façanes, s'han aixecat teulades i la caiguda d'una vintena d'arbres de la l'avinguda Mas Dordal.

Agraïment als voluntaris

L'alcaldessa Vanesa Olivart ha volgut mostrar el seu «sincer agraïment» a la cinquantena de voluntaris que han acudit al cementiri per fer les tasques de neteja per les destrosses provocades pel temporal. «Hem citat les persones a les 16:30 hores i han vingut unes 30; hem estat una hora netejant i al final de la batuda ja érem unes 50 persones i en menys de dues hores ha quedat neta tant la part interior, com el perímetre i també el camí», ha conclòs l'alcaldessa d'Almacelles.


Comentaris

envia el comentari