Catalunya Diari

Les vendes de la indústria a Catalunya creixen un 21,2%

Al conjunt de l'Estat, els ingressos del sector secundari s'incrementen un 18,6% en termes interanuals

Les vendes de la indústria a Catalunya durant el primer semestre van créixer un 21,2% respecte al mateix període de l'any passat, l'increment més accentuat de la sèrie històrica (es recullen dades des del 2011).
 

La forta pujada respon a la caiguda de l'activitat industrial registrada entre abril i juny de l'any passat, coincidint amb l'estat d'alarma, així com la recuperació després de l'esclat de la pandèmia.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'Índex de Xifra de Negoci de la Indústria a Catalunya va experimentar un creixement més accentuat en comparació amb el conjunt de l'Estat, on les vendes del sector secundari es van incrementar un 18,6% interanual entre gener i juny, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). 

Imatge d'una nau industrial a l'Arboç
Les vendes de la indústria a Catalunya creixen un 21,2% | Google Maps

Juny: Puja la facturació un 25%

Únicament durant el mes de juny, la facturació del sector secundari a Catalunya va incrementar-se un 24,6% respecte al mateix període de l'any passat, més de cinc punts per sobre la mitjana espanyola (+19%). Catalunya, de fet, va ser la cinquena comunitat on més van créixer les vendes industrials, superada només per Astúries (+36%), Andalusia (+36%), les Canàries (+27,9%) i Múrcia (+27,3%).
 

Durant el sisè mes de l'any, l'energia, els béns de consum i els béns intermedis van ser els principals impulsors de les vendes industrials al conjunt de l'Estat. Destaquen els comportaments de sectors com la metal·lúrgia o la indústria química, amb creixements interanuals del 43,9% i del 23,6%, respectivament. Els béns d'equip, en canvi –sobretot vehicles de motor-, van experimentar una davallada en les vendes del 3,3% al juny.

Creixen les vendes del sector de serveis

Les vendes del sector serveis a Catalunya entre els mesos de gener i juny van créixer un 14,8% respecte al mateix període de l'exercici anterior. Es tracta de l'increment més accentuat en un semestre des que es recullen dades, després que durant la primera meitat l'any passat es registrés una forta caiguda de l'activitat per l'estat d'alarma.
 

Malgrat la recuperació, el nombre d'ocupats al sector es manté un 0,8% per sota els nivells de l'exercici anterior, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Al conjunt de l'Estat, la situació és similar, amb un increment de les vendes del 14,1% però uns nivells d'ocupació un 1,1% inferiors als mesos previs a la pandèmia. 
 

Únicament al mes de juny, les vendes del sector serveis a Catalunya van experimentar un creixement interanual del 21,4%, una xifra pràcticament calcada a la mitjana espanyola (+21,7%). Per altra banda, els nivells l'ocupació durant el sisè mes de l'any sí que van incrementar-se respecte al mateix període de l'exercici anterior. A Catalunya, el nombre de treballadors al sector es van incrementar un 3,8% en termes interanuals, mentre que al conjunt de l'Estat ho va fer un 3,4%.


Comentaris

envia el comentari