Catalunya Diari

Els vestits de paper de Mollerussa arriben fins a Barcelona

Cinc vestits de paper representant les tres categories que inclou el Concurs de Vestits de Paper han participat en la inauguració de l’ampliació de la papereria Raima

Imatge dels vestits de paper
Imatge dels vestits de paper | LleidaDiari.cat

Cinc vestits de paper representant les tres categories que inclou el Concurs de Vestits de Paper han participat en la inauguració de l'ampliació de la papereria Raima, la qual dóna servei a professionals del disseny i ha passat a tenir sis plantes en un edifici del segle XVIII en ple Barri Gòtic de Barcelona. Més de 200 persones assistents a la festa han pogut gaudir d'aquesta exposició-desfilada a través de la qual 5 models han lluït les peces que formen part del fons del Museu de Vestits de Paper.

Aquesta és una de les activitats de promoció que es fan des del museu amb l'objectiu d'incentivar la participació en el concurs, per al qual ja es poden comprar les entrades per assistir a la gala que tindrà lloc el 15 de desembre al Teatre L'Amistat i que serà presentada per la presentadora Ares Teixidó. Així mateix, iniciatives com a aquestes serveixen també per divulgar part del fons que es pot admirar visitant l'equipament que guarda les peces premiades any rere any. Val a dir que Raima és una papereria especialitzada que ofereix més de 2.500 tipus de paper diferents.

 

Mollerussa ha entrat en llibre dels Guinness gràcies als vestits de paper

Mollerussa ha aconseguit entrar al Guinnes World Records en mostrar l'exhibició més gran de vestits de paper en un sol espai del món. Així ho ha validat l'organisme internacional que ha reconegut la fita d'omplir el Teatre L'Amistat durant els dies 6 i 7 d'octubre amb 500 vestits de paper, 338 de mida natural i 162 per a nines Barbie. La mostra, que s'emmarcava dins l'Any Europeu del Patrimoni Cultura, incloïa també el centenar de vestits que formen l'exposició permanent que es pot veure al Museu de Vestits de Paper, els quals van completar, amb un itinerari senyalitzat, l'exposició que ocupava el vestíbul, la platea, les llotges i l'escenari del Teatre.

Cal recordar que més d'un centenar de modistes d'arreu de l'Estat espanyol que han participat al llarg dels 55 anys del Concurs de Vestits de Paper de Mollerussa van estar representades amb un o més vestits en aquesta exhibició, que va reunir peces que van des del 1991 fins al 2017 tant de Moda Actual com de Fantasia o Època, les tres modalitats del concurs.


Comentaris

envia el comentari