Catalunya Diari

Els viatgers de l'Argentina, Bolívia, Colòmbia i Namíbia hauran de fer quarantena quan arribin a Espanya

L'aïllament serà de 10 dies i s'aplicarà a partir de dimarts

El Ministeri de Sanitat ha publicat aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una ordre que estableix una quarantena de 10 dies per als viatgers procedents de l'Argentina, Bolívia, Colòmbia i Namíbia, considerats països d'alt risc per la covid-19.
 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

L'ordre s'aplicarà a partir del proper dimarts 27 de juliol i afecta a tots els viatgers que arribin amb vols procedents d'aquests països, amb o sense escala. La mesura s'aplicarà per un període inicial de 14 dies naturals, però es podrà prorrogar si es manté la situació en aquests països.

Una noia davant les pantalles d'un aeroport
Els viatgers de l'Argentina, Bolívia, Colòmbia i Namíbia hauran de fer quarantena quan arribin a Espanya | Gencat

Si dóna negatiu es pot trencar la quarantena

La quarantena de 10 dies es podrà interrompre si al setè dia la persona dona negatiu en una prova. A mésa més, durant el període de quarantena, els afectats hauran de mantenir-se dins del domicili o de l'allotjament on estiguin, limitant els seus desplaçaments i contactes amb tercers al que és imprescindible.
 

El Ministeri recorda que les autoritats sanitàries podran fer un seguiment de les persones en quarantena, i que els cossos de seguretat podran comprovar en qualsevol moment si s'està complint.
 

Les agències de viatges, els operadors de turisme i les companyes de transport hauran d'informar els viatges d'aquesta mesura a l'inici del procés de venda de bitllets amb destí a Espanya. El personal aeronàutic està exempt de la quarantena.


Comentaris

envia el comentari