Catalunya Diari

Vielha es vesteix de festa i tradició amb la fira «Hèt a man, hèt aciu»

Per la seva banda, Balaguer prepara la Fira del Pernil

Cartell de la fira de la Val d'Aran
Cartell de la fira de la Val d'Aran | LleidaDiari.cat

La Fira d'artesania de la Val d'Aran «Hèt a man, hèt aciu» que es celebra del 16 al 19 d'agost al Passeig de la Llibertat de Vielha, proposa diferents activitats relacionades amb el món de l'artesania en les que hi podran participar tots els assistents. Els visitants a la fira podran apropar-se als estands per comprar els diferents productes i, a més, grans i petits podran gaudir dels tallers i demostracions.

El dissabte dia 17 d'agost d'11.30 a 13.00 hores hi haurà un «Pinta't la cara» a càrrec de Kris Nart (gratuït). De 17.00 a 18.30 hores es podrà elaborar teu sac aromàtic «Dorm bé» a càrrec de Gemma Llobet. D'altra banda, a les 19.00 a 20.30 hores hi haurà un taller de reciclatge a càrrec de Dwayna Artesania. Ja el diumenge 18 d'agost de 17.00 a 18.30 hores es podrà elaborar teu joguet giratori a càrrec de Baobab Artesania.

Finalment, de 19.00 a 20.30 hores hi haurà el taller decora i pinta la teva cara a càrrec d'Olga Zubatii (gratuït). El màxim de persones participants per taller és de quinze i el preu per participar-hi és de dos euros, excepte els tallers gratuïts. Fins a 26 artesans participen enguany a la fira que organitza el Conselh Generau d'Aran amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, Foment Torisme Val d'Aran, l'Ajuntament de Vielha e Mijaran, l'Associació d'Artesans i Artistes de la Val d'Aran, productors de la marca de garantia Productes de la Val d'Aran i l'Associació de Cases de Pagès a la Val d'Aran.

La Fira del Pernil a Balaguer

Paral·lelament, l'Associació Gastronòmica Amics de l'Ibèric de Balaguer, juntament amb Racó Ibèric i l'Ajuntament de Balaguer organitzen la sisena Fira del Pernil de Balaguer, del 7 al 9 de setembre de 2018. Enguany la Fira retorna al carrer Noguera Pallaresa i constarà d'una zona de demostració i venda amb expositors de pernil ibèric, embotits, formatges, alimentació artesana i vins. Com a novetat presentació de pernil ibèric ecològic, una zona de degustació amb barra de bar, i terrassa amb taules i cadires, una zona amb escenari per les diferents actuacions i demostracions. Tanmateix, durant els tres dies es faran demostracions de tall de pernil al recinte de la Fira.

Presentació de la Fira del Pernil
Presentació de la Fira del Pernil | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari