Catalunya Diari

Vilanova de la Barca acull la dotzena edició de la Cursa de la Barca

Se celebrarà el dia 27 d’octubre, serà puntuable per a la Lliga de Ponent i s’han previst també curses infantils

Imatge de la presentació
Imatge de la presentació | LleidaDiari.cat

El diputat Paco Cerdà ha participat aquest dimecres en la roda de premsa de presentació de la Cursa de 'La Barca'. 12è Memorial Ramon Blanch de Vilanova de la Barca, que se celebrarà el 27 d'octubre en les distàncies de 5 i 10 km.

La presentació –que ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació de Lleida– ha comptat amb les intervencions de l'alcalde de Vilanova de la Barca, Josep Ramon Solsona; el regidor, Isidre Piulats; i del director de la cursa, Fede Díez.

Camins de terra amb un 85% del total i només un 15% per asfalt

La cursa se celebrarà en un tipus de terreny en el que predominen els camins de terra amb un 85% del total i només un 15% per asfalt. Es tracta d'un recorregut en el qual els inscrits a la cursa llarga faran dos voltes i en el que es trobaran el tram més difícil als quilòmetres 4 i 9 amb una pujada de 450 metres que es fa de forma progressiva, essent l'últim tram el més dificultós. La resta del recorregut és planer i permet els participants recuperar molt bé, tal com ha explicat Díez.

El Memorial és una prova puntuable per la "Lliga de Ponent", i s'espera una participació d'uns 250 atletes, sense comptar els qui prendran part a les curses infantils –que seran uns 150-, que es faran una vegada hagin finalitzat les curses oficials, i que no tindran caire competitiu.

La presència de prop de 150 voluntaris

Els organitzadors també han destacat la importància de la presència de prop de 150 voluntaris per l'organització de la prova. En aquest sentit, han explicat que sense la seva aportació voluntària, la cura no es podria celebrar. Solsona, ha fet especial incidència en la figura del desaparegut Blanch, una persona molt lligada al món de l'esport al municipi i que va ser molt actiu en activitats que s'organitzaven al poble.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari