Catalunya Diari

La 8a Volta al Pantà d'Utxesa obre inscripcions

Només queda concretar els darrers preparatius d'aquesta cursa atlètica tan esperada

Sembla que enguany es podrà tornar a celebrar presencialment, després que l'any passat va haver-se d'organitzar la Volta en format virtual a causa de l'impacte de la pandèmia. Això no obstant, aquesta vegada també seran necessaris certs replantejaments i canvis amb el propòsit de vetllar perquè sigui una cursa tan segura com sigui possible tant pels participants com pel públic.

Les novetats d'aquesta edició

Variació en el tram final del recorregut de 10 km. Quan els participants surtin de la urbanització d'Utxesa, en lloc d'anar direcció al Punt d'Informació, correran direcció a Sarroca de Lleida i trencar a la dreta, enllaçant cap a un camí municipal que passa entremig dels camps florits. D'aquesta manera, els atletes tan sols faran els metres de tornada pel costat del canal de Seròs, un tram que també fer-lo d'anada es feia monòton i presentava cert risc.

Limitació d'inscripcions: 400 adults i 150 infants. Es redueix aforament de participació per garantir un espai més còmode i adaptat als participants i a la situació actual. Més espai a la zona d'arribada. S'anul·la l'aparcament de vehicles disposat fins ara del costat dels edificis del Punt d'Informació i s'habilitarà per l'arribada dels participants amb zones d'avituallament i descans més disperses. Així es minimitzaran les aglomeracions de gent que es produïen en les arribades d'ambdues curses.

Es modifica l'horari i l'ordre de sortida en les curses de 6,5 i 10 km. S'avança el començament de les proves i s'inverteix l'ordre, és a dir, primer sortiran els inscrits a la cursa de 6,5 km 'Events Catalunya' (9:50 hores) i deu minuts després ho faran els de la de 10 km 'Fruites Font' (10:00 hores). S'avancen els horaris de les curses Infantils 'Comercialitzadora Torres Energia'. D'aquesta manera, a les 11:30 hores es tancaran les curses d'adults per donar pas a la d'infantils amb els següents horaris i distàncies a recórrer: Aleví (5è i 6è) 1.200 metres, Benjamí (3r i 4t) 800 m, Prebenjamí (1r i 2n) 400 m, P5 80 m, P4 70 m, P3 i P2 60 m.

Imatge de la cursa infantil del pantà d'Utxesa
La 8a Volta al Pantà d'Utxesa obre inscripcions | LleidaDiari.cat

Un aspecte cabdal de la Volta al Pantà d'Utxesa

Un aspecte cabdal de la Volta al Pantà d'Utxesa és, sense cap mena de dubte, les inscripcions dels diferents participants i atletes. Així doncs, enguany les places disponibles seran limitades a 400 adults i 150 infants. En aquest sentit, el divendres 7 de gener s'obrirà el termini que anirà augmentant en funció que avanci el calendari amb la finalitat d'aconseguir, una edició més, una participació important d'inscrits, a l'alçada de la qualitat d'aquesta cursa.

Un 1€ de la inscripció es destinarà de nou a Oncolliga Lleida, una associació sense ànim de lucre que treballa des del voluntariat des de l'any 1997 per ajudar en la lluita contra el càncer a la comarca. L'obsequi que rebran els corredors i les corredores en la modalitat adulta serà una samarreta tècnica de disseny exclusiu i un cinturó porta-objectes, aquest darrera gentilesa de Torres Energia. Per a més informació detallada i per completar les inscripcions tant adultes com infantils, visiteu la pàgina web www.voltapantautxesa.com.


Comentaris

envia el comentari