Catalunya Diari

Vueling i l'Aeroclub Barcelona-Sabadell utilitzaran l'Aeroport Lleida-Alguaire com a base d'entrenament de futurs pilots

L'aerolínia catalana ja va comprovar la idoneïtat de les instal·lacions el febrer passat amb les pràctiques que hi van dur a terme una dotzena dels seus pilots

Imatge de l'Aeroport de Lleida-Alguaire | EP - Fotografia: ACN

Aeroports de Catalunya ha signat un acord amb Vueling, per una banda, i amb l'Aeroclub Barcelona-Sabadell, per altra, perquè tant l'aerolínia catalana com l'escola de pilots Barcelona Flight School, gestionada per l'aeroclub, puguin utilitzar les instal·lacions de l'Aeroport de Lleida-Alguaire com a base d'entrenament de futurs pilots. Ambdós acords s'han signat aquest dimecres en el marc de la Taula Estratègica de l'Aeroport de Lleida-Alguaire. Vueling ja va constatar la idoneïtat de la infraestructura aeroportuària per dur a terme pràctiques de futur pilots amb les proves que la companyia va dur a terme a Lleida-Alguaire el febrer passat en les quals van participar una dotzena de pilots fent exercicis d'aproximacions a la pista, aterratges i enlairaments. Les instal·lacions de l'aeroport lleidatà, que disposen d'una pista d'aterratge de 2.500 metres de llarg per 61 d'ample, es troben en un entorn ideal per la inexistència de zones urbanes properes. A més, actualment compten amb poc tràfic aeri.

  

L'Aeroport de Lleida-Alguaire presenta un conjunt d'avantatges a l'hora d'acollir les pràctiques de maniobres d'enlairament i aterratge, ja que disposa d'una pista d'aterratge de 2.500 metres de llarg per 61 d'ample i està situat en un entorn ideal per la inexistència de zones urbanes a prop. Cal recordar que Vueling ja havia operat en l'etapa inicial de l'Aeroport de Lleida-Alguaire enllaçant-lo amb destinacions com ara París o Palma.

D'altra banda, Aeroports de Catalunya ha signat un acord amb l'Aeroclub de Barcelona-Sabadell per tal que Lleida-Alguaire aculli les pràctiques de l'escola professional de pilots Barcelona Flight School. Es tracta d'una de les escoles més prestigioses de pilots professionals, gestionada per l'aeroclub sabadellenc, que és el més gran d'Europa, amb més d'un miler de socis pilots. En concret, l'acord permetrà a l'Aeroclub Barcelona-Sabadell poder fer servir les instal·lacions de l'aeroport lleidatà per a la realització de pràctiques de vol nocturnes per a les habilitacions de Vol Visual Nocturn (VFR-Nocturn) i de Vol Instrumental (IFR).


Comentaris

envia el comentari