Catalunya Diari

Zones de bany en comptes d'excursions a la natura, l'alternativa que ofereix un alberg del Montsec

Set famílies d'un programa de vacances organitzat per la Fundació Pere Tarrés al Jussà opten per mantenir la seva estada

Les restriccions d'accés al Montsec per l'onada de calor i l'elevat risc d'incendiestà afectant el programa d'activitats de cases de colònies, com és el cas d'una que està situada al nucli de Guàrdia de Noguera, a Castell de Mur, a la comarca del Pallars Sobirà. Si a la previsió inicial s'incloïen diverses excursions a la natura, ara algunes d'aquestes han quedat anul·lades i d'altres s'han programat de cara a finals de la setmana que ve.
 

Com alternativa, però, s'ofereixen desplaçaments a diferents zones de bany, com el Pantà de Sant Antoni. Tot i això, les set famílies que des d'aquest dissabte participen en un programa de vacances de la Fundació Pere Tarrés s'han adaptat als canvis i han decidit mantenir la seva estada en aquesta zona del Prepirineu

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La directora d'activitats de l'alberg de Montsec Mur, Laura Moreno, ha explicat que s'han prioritzat sortides a zones de bany de l'entorn i també alguna tarda lliure per anar a la piscina que hi ha al costat de la casa de colònies. A més, la nova proposta té en compte espais on hi hagi molta ombra i on gairebé no calgui caminar un cop s'hi accedeix amb vehicle privat. Tot plegat, per mirar de combatre els efectes d'una calor que és «bastant insuportable», segons ha afegit.

Imatge del pantà de Siurana
Zones de bany en comptes d'excursions a la natura, l'alternativa del Pallars Sobirà | Àngel Ullate

La gent vol vacances

Moreno ha afirmat que malgrat la situació d'elevat risc d'incendi actual «la gent està de vacances i vol vacances», per detallar que cap família ha renunciat a l'estada que tenien prevista. Des d'aquest cap de setmana i fins a finals de la que ve passaran per l'allotjament d'entre set i vuit unitats de convivència, les quals s'acullen al programa 'Vacances en família' de la Fundació Pere Tarrés. Aquesta xifra representa una ocupació de dos terceres parts del total de places disponibles.
 

La jornada d'activitats d'aquest diumenge continua al vespre amb una activitat d'astronomia i una nit d'estels. De cara a la setmana que ve tenen previst anar a banyar-se a l'Estany de Montcortés i fer caiac al pantà de Terradets. El programa també inclou una excursió al Forat de l'Abella, una visita al poble de Rivert i al Castell de Mur i, ja a la recta final de les vacances, anar fins al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, entre d'altres.
 


Comentaris

envia el comentari