Catalunya Diari

61 'explosions de sabors' es donaran cita a Lleida en la III Ruta de la Tapa de San Miguel

Aprofita aquesta oportunitat per endinsar-te en un univers nou de sabors amb els estris més originals

Cruixent làmina de pa de vidre amb base de poma golden caramel·litzada, filet de port i encenalls de foie gras. | LleidaDiari.cat

Un total de 61 establiments d'hostaleria lleidatans, sis més que l'any passat, participen del 8 a l'11 i del 15 al 18 de juny a la tercera edició de la Ruta de la Tapa, sota el concepte 'Food Explorers de Ruta'. La ruta està organitzada per la Federació d'Hostaleria de Lleida amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lleida, Turisme de Lleida, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) i San Miguel. Els establiments que en formen part, oferiran durant dos caps de setmana, de dijous a diumenge, una tapa dissenyada expressament per la ruta, que se servirà amb una San Miguel Especial o San Miguel 0,0% per 2,40 euros.

Els restaurants participants en aquesta iniciativa són: Alaiz, Aquí Mateix, La Bambola, Bilenef, Bonum No Rules, BBQ Rest-Bowling, Brasa d'Or, Brutus, 1023 Turó de la Seu Vella, Cent vint-i-tres, Carlito's Ham, Casa Ronda, Buffet Libre Coral, Cruix Tapes, Ducal, El Lago, Cafeteria Europa, Espai Funàtic, Galaxia, Restaurant Galindo, Gaudium, Genial, Bar Gilda, Iruña, Jarana, Restaurante Julián, La Fusta, La Masia, La Marieta, La República del Fum, La Ribera Cappont, La Tasca Secà, La Tosca, Lizarran, Summer Lounge, La Mitjana Hardrock Bar, Club Morrison, Mostaza&Co, Nathi Kronyen, Navarra, Nemo, New Classe Taller del Bocata (2), Mr. Nyam Nyam, L'Ordre del Temple, Països Catalans, París, Pasku, Petit Tonelet, El Portón, El Racó del Formatge, Sisbris, Stradalle, Vaporetto, Lo Champanyet, El Cau de Sant Llorenç, Queen's Cafe, On the Rocks, La Birreria del Clot de les Monges, Jamaica Coffee Shop i Bar Sam.

Entre les 'explosions de sabors' dissenyades per a l'ocasió trobem la galta estofada amb poma confitada; la bomba de pop; la carxofa al forn amb pernil del país a la planxa i ou ferrat de guatlla; la cassoleta de parmentier de patata trufada amb caviar d'oli; la cruixent làmina de pa de vidre amb base de poma golden caramel·litzada, filet de porc i encenalls de foie gras; el bacallà confitat en oli amb all, brots d'alfals, romesco i oli d'alvocat; una base d'enciam amb humus d'alvocats, samó i ous de peix; favetes baby confitades amb popets; la torrada amb botifarra negra, formatge de cabra i pebrot escalivat; i/o el minipà de pagès facit de formatge i porc, entre d'altres propostes. Podeu consultar-les totes amb més detall en el següent enllaç.

Torrada amb botifarra negra, formatge de cabra i pebrot escalivat. | LleidaDiari.cat

 

Un jurat format per representants de la Federació d'Hostaleria de Lleida i experts gastronòmics puntuarà la presentació, la qualitat, l'elaboració i l'originalitat de la tapa. El jurat seleccionarà d'entre totes les propostes dels restaurants participants, la Millor Tapa 2017. El premi, que s'atorgarà un cop finalitzada la ruta, consisteix en l'entrega als tres primers classificats, d'una distinció en representació de l'hostaleria lleidatana i la participació a la Fira Cervisia amb estand propi.

Favetes baby confitades amb popets. | LleidaDiari.cat

 

Presentació de la ruta avui a la seu de San Miguel a Lleida | Ramon Gabriel

Comentaris

envia el comentari