El Gremi de Forners ha posat en marxa aquest dijous la campanya de Sant Joan, una iniciativa què pretén dinamitzar amb coques de crema i fruites i coques de recapte aquests dies de celebració. El Gremi ha apostat enguany pels celíacs elaborant una coca de Sant Joan apta per aquest col·lectiu, que se suma a la coca de Sant Joan apta per a diabètics que ja es va començar a elaborar l’any passat. Aquests tipus de coques es podran trobar en una cinquantena d’establiments de la província de Lleida.
El president del Gremi, Manel Llaràs, ha destacat que enguany es preveu vendre unes 160.000 coques de fruita i crema i unes 120.000 coques de recapte. En aquest sentit, Llaràs ha explicat que la previsió de vendes és, d’aproximadament, un 8% menys que l’any passat per motius de calendari, atès que enguany moltes famílies celebraran la nit de Sant Joan en altres municipis i, per tant, és possible que comprin les coques en altres poblacions.
L’acte ha comptat amb l’assistència de diversos regidors de la corporació municipal, el vicepresident de la Diputació de Lleida, Miquel Padilla, representants de l’Associació de Celíacs de Catalunya en Lleida i representants de l’Associació de Diabètics de Catalunya a Lleida.