Catalunya Diari

RECEPTA: Albergínies farcides de verdures amb ou de guatlla

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge de les albergínies farcides de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La majoria de les vegades s'omplen les albergínies de carn, aquestes estan farcides amb verdures i com a colofó, un ou de guatlla per aportar sabor.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ingredients per a 4 persones

2 albergínies mitjanes
1 carabassó
1 pebrot vermell
1 pebrot verd carnós
1 ceba tendra
2 c / s de salsa de tomàquet
Sal, pebre negre
farigola
4 c / s de formatge ratllat
4-8 ous de guatlla
1 c / s d'ametlla picada
Oli d'oliva verge extra

Elaboració

Renteu i partiu les albergínies al llarg, feu uns talls a la polpa i les introduïu al microones a potència màxima uns 10 minuts. Mentre talleu a daus les verdures i en una paella amb un parell de cullerades d'oli sofregiu amb una mica de sal i farigola picada uns 15-20 minuts. Buideu la polpa de les albergínies, piqueu-la grollerament, afegiu-la a les verdures de la paella, també el tomàquet fregit i les ametlles, rectifiqueu de sal i pebre. Ho deixeu coure uns minuts.

Ompliu amb aquesta farsa les albergínies, repartiu formatge ratllat per sobre i trenqueu un o dos ous de guatlla, col·loqueu-les en una safata apta per al forn sucada amb oli i gratineu uns 5 minuts o fins que l'ou qualli. Poseu una mica de farigola fresca.

L'apunt

Es pot rostir l'albergínia al forn a uns 180 º durant 20-25 minuts.
** c / s = cullerada sopera
Celíacs: assegureu-vos que tots els ingredients siguin sense gluten.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari