Catalunya Diari

RECEPTA: Amanida de carabassó amb formatge de cabra i salsa de tàperes

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge de l'amanida de carabassó de la Dolors Mateu
Amanida de carabassó de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Amanida de la Dolors Mateu sense enciam i amb ingredients que casen a la perfecció, perfecta per suportar la calor. Us animeu?

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ingredients per a 4 persones

2 carabassons petits

16 tomàquets cherry

200 gr. de formatge de cabra rodó

1 cullerada de tàperes

12-16 anxoves en oli

12 ous de guatlla

Sal, Vinagre

Flor de cibulet

Per a la salsa:

2 cullerades de maionesa

2 cullerades de iogurt grec

1 rajolí de suc de pinya

1 cullerada de tàperes

pebre negre

Elaboració

Fer la salsa de tàperes, per a això barregeu en un bol la maionesa, el iogurt, el suc de pinya i les tàperes picades menudes, afegiu pebre negre al gust i reserveu a la nevera. Per l'amanida, amb un pelador o bé amb una mandolina talleu tires llargues i fines de carabassó prèviament despuntat i rentat. Poseu-les en un recipient amb sal i unes gotes de vinagre. Reserveu.

Poseu a bullir els ous de guatlla uns dos minuts, refredeu, peleu. Reserveu. Traieu l'escorça blanca del formatge de cabra. En el plat de servir poseu les tires de carabassó com a base, acompanyeu-les amb els tomàquets cirera partits per la meitat, el formatge trossejat grollerament amb els dits, les tàperes, les anxoves i els ous de guatlla partits en dos també amb els dits. Repartiu flor de cibulet i amaniu amb la salsa de tàperes. Celíacs: assegureu-vos encara que tots els ingredients siguin sense gluten.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari