Amanida d'endívies, pera i nous amb vinagreta de mel

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Amanida d'envidies, pera i nous amb vinagreta de mel
Amanida d'envidies, pera i nous amb vinagreta de mel. | Dolors Mateu

La Dolors Mateu s'estrena a la secció de cuina de LleidaDiari.cat amb un plat molt saborós i fàcil d'elaborar: l'amanida. Concretament, la popular cuinera lleidatana ens ofereix una amanida d'endívies, pera i nous amb vinagreta de mel. Les amanides, ideals per a desengreixar una mica, poden portar de tot el que ens agradi i sobretot que la combinació de sabors i textures combinin molt bé. Voleu saber com es fa? Agafeu paper i boli que aquí van els ingredients i el procés d'elaboració.

 

Ingredients per a 4 persones

2 endívies

50 gr. de ruca 

1-2 peres

10-12 nous

150-200 gr. de formatge feta

cibulet

 

Per a la vinagreta de mel

1 c / p de mel

3 c / s de vinagre de poma

9 - 10 c / s d'oli d'oliva

sal

 

Elaboració

Feu la vinagreta de mel escalfant en un recipient la mel al microones uns segons.

  

  

Afegiu el vinagre, l'oli i la sal i batre bé fins a emulsionar. Reserveu.

  

  

Netejar l'endívia, talleu-la en juliana. Renteu i assequeu la ruca.

  

  

Peleu la pera i talleu-la a daus.

  

  

Trossegeu les nous. El formatge feta que estigui tallat a daus.

  

  

En un got o copa poseu capes d'endívia, ruca, daus de pera, les nous trossejades i el formatge feta sobre de tot.

  

  

Amaniu amb la vinagreta de mel i decoreu amb una mica de cibulet picat.

 

 

L'apunt

Les quantitats depenen del recipient en què es presenti l'amanida.

** C / p = cullera de postres

** C / s = cullera sopera

** Celíacs: assegureu-vos  bé que tots els ingredients siguin sense gluten

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?



Comentaris

envia el comentari