Catalunya Diari

Arbrets de Nadal amb galetes de mantega

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge dels Arbrets de Nadal de la Dolors | Dolors Mateu

A pocs dies de Nadal la Dolors Mateu ens porta unes galetes perfectes per fer a casa amb els nens. Ella les acostumava a fer amb la seva filla quan era petita en aquestes dates i és que no hi ha res millor que posar-se a la cuina i gaudir fent la massa, tallar galetes i sobretot després menjar-les.

 

Ingredients

150 gr de mantega

100 gr de sucre

1 ou

1 c / p de sucre avainillat

200 gr. de farina

Pessic de sal

sucre glas

 

Elaboració

Amb unes varetes, batedora o robot, batre la mantega tova fins que quedi cremosa. Afegiu el sucre, el sucre avainillat i l'ou, seguiu batent. A poc a poc aneu afegint la farina (si es fa amb varetes tindreu ja de passar a pastar amb les mans) fins que la massa no se us  enganxi als dits.

 

A sobre de film transparent poseu la massa, cobriu amb una altra làmina de film i amb ajuda d'un corró la esteneu deixant-la  d'un gruix d'uns 3-4 mm. Poseu-la a la nevera en una safata, mitja hora, desprès  amb motlles d'estrella de diferents mides aneu tallant les formes que col·locareu damunt d'un silplat o un paper d'enfornar col·locat en una safata de forn.

 

Forn preescalfat a 180º , encès dalt i baix, col·locant la safata a la part central, deixeu uns 8-10 minuts o fins que les pastes estiguin cuites. Un cop fetes deixeu  refredar sobre una reixeta.

 

Munteu els arbrets posant les estrelles de mes grans a mes petites i entre elles una mica de xocolata fos. Tireu per sobre una mica de sucre glas.

 

L'apunt

Depenent de la mida de les galetes sortiran més o menys, però amb aquestes quantitats en surt per una fornada.

Se sap fàcilment quan estan cuites ja que agafen un to daurat.

No han d'estar dures un cop enfornades i calentes, en refredar-se ja es van endurint.

Aquestes galetes tenen una textura en boca tirant a sorrenca, no són consistents per això a l'hora de muntar els arbrets no pressioneu massa.

c/p = cullera de postres

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 



Comentaris

envia el comentari