Arbrets de Nadal amb galetes de mantega

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge dels Arbrets de Nadal de la Dolors
Imatge dels Arbrets de Nadal de la Dolors | Dolors Mateu

A pocs dies de Nadal la Dolors Mateu ens porta unes galetes perfectes per fer a casa amb els nens. Ella les acostumava a fer amb la seva filla quan era petita en aquestes dates i és que no hi ha res millor que posar-se a la cuina i gaudir fent la massa, tallar galetes i sobretot després menjar-les.

 

Ingredients

150 gr de mantega

100 gr de sucre

1 ou

1 c / p de sucre avainillat

200 gr. de farina

Pessic de sal

sucre glas

 

Elaboració

Amb unes varetes, batedora o robot, batre la mantega tova fins que quedi cremosa. Afegiu el sucre, el sucre avainillat i l'ou, seguiu batent. A poc a poc aneu afegint la farina (si es fa amb varetes tindreu ja de passar a pastar amb les mans) fins que la massa no se us  enganxi als dits.


 

A sobre de film transparent poseu la massa, cobriu amb una altra làmina de film i amb ajuda d'un corró la esteneu deixant-la  d'un gruix d'uns 3-4 mm. Poseu-la a la nevera en una safata, mitja hora, desprès  amb motlles d'estrella de diferents mides aneu tallant les formes que col·locareu damunt d'un silplat o un paper d'enfornar col·locat en una safata de forn.

 

Forn preescalfat a 180º , encès dalt i baix, col·locant la safata a la part central, deixeu uns 8-10 minuts o fins que les pastes estiguin cuites. Un cop fetes deixeu  refredar sobre una reixeta.

 

Munteu els arbrets posant les estrelles de mes grans a mes petites i entre elles una mica de xocolata fos. Tireu per sobre una mica de sucre glas.


 

L'apunt

Depenent de la mida de les galetes sortiran més o menys, però amb aquestes quantitats en surt per una fornada.

Se sap fàcilment quan estan cuites ja que agafen un to daurat.

No han d'estar dures un cop enfornades i calentes, en refredar-se ja es van endurint.

Aquestes galetes tenen una textura en boca tirant a sorrenca, no són consistents per això a l'hora de muntar els arbrets no pressioneu massa.

c/p = cullera de postres

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


 




Comentaris

envia el comentari