RECEPTA: Arròs basmati integral especiat amb fruits secs

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge de l'arròs basmati de la Dolors Mateu
Imatge de l'arròs basmati de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La paraula basmati significa 'rei de les fragàncies' i si a més s'ha cultivat a la regió del Panjab (entre l'Índia i el Pakistan) on es produeix el millor arròs basmati del món ja és per donar de ple amb la qualitat i el sabor. Aquest dijous la Dolors Mateu ens porta una recepta amb aquesta arròs, el provem?

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 4 persones

250-300 gr. d'arròs basmati integral

2 c / s de pipes pelades

16 ametlles torrades

16 avellanes torrades

Panses sense llavors

nabius deshidratats

1 porro

1 c / p de ratlladura de llimona

Sal, Pebre negre

750 cc. de brou de verdures

Unes fulles de coriandre

Canyella

nou moscada

Ras el hanout

Oli d'oliva verge extra

 

Elaboració

Poseu un grapadet de panses i un altre de nabius a remullar amb un got brou. Una mitja hora. En una paella àmplia amb oli salteu les avellanes i les ametlles. Reserveu. En aquest oli poseu el porro picat, una mica de sal i coeu uns 8-10 minuts. Renteu l'arròs, escorreu bé incorporant-lo a la paella, salpebreu, afegiu la ratlladura de llimona, coure un minut i aboqueu gairebé tot el brou.

 

Coure a foc fort uns 5 minuts, baixeu la potència, tapeu i cuineu uns 10 minuts més. Afegiu les panses i els nabius amb el brou del remull, mitja culleradeta rasa (de les de cafè) de canyella, de nou moscada i de ras el hanout, sacsegeu la paella pel nansa perquè es reparteixi bé el que hem afegit. Rectifiqueu de sal.

 

Torneu a tapar i cuineu uns 10-15 minuts més, remenant de tant en tant l'arròs. Afegiu brou si fos necessari. Poseu la fruita seca reservada. Apagueu el foc i deixeu reposar uns 5 minuts. Tirar per damunt coriandre picat.

 

L'apunt

La quantitat d'arròs que indico és per a plat principal acompanyat d'una bona i generosa amanida.

** Com que és un arròs integral triga una miqueta més en coure, seguir el temps indicat pel fabricant.

** La quantitat de brou és orientatiu.

** Ras el hanout és una barreja d'espècies habitual de la cuina magrebí, es pot trobar en supermercats.

Celíacs: assegureu bé que tots els ingredients siguin sense gluten.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari