Catalunya Diari

RECEPTA: Arròs vegetal amb carxofes baby farcides de botifarra negra

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
L'arròs vegetal amb carxofes i botifarra de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La Dolors Mateu ens explica aquest dijous que la seva mare feia un arròs amb verdures que a li m'encantava; recorda que li deia arròs de pobre, ja que no portava carn ni peix. Aquesta és la seva versió, ha afegit les carxofes farcides i ha canviat algunes coses donant-li el seu toc, però l'essència ve a ser la mateixa.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

Ingredients per a 4-5 persones

350 gr. d'arròs bomba

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Elaboració

Bulliu les carxofes baby en aigua salada durant uns 5 minuts. Escorreu-les i reserveu-les. Renteu els pebrots i el carabassó, peleu ceba i pastanagues i talleu-ho tot a daus. En una paella amb oli calent poseu-hi aquestes verdures amb una mica de sal durant uns 10 minuts. Afegiu els xampinyons (netejats amb un drap) laminats i els pèsols.

 

Passats uns minuts poseu el tomàquet pelat, sense llavors i trossejat petit. Rectifiqueu de sal, escampeu una mica d'orenga. Poseu l'arròs, doneu unes voltes per sofregir i aneu afegint el brou de verdures calent (el triple de brou que d'arròs), cal coure a foc fort uns 10 minuts, després altres 10 a foc mitjà movent la paella de tant en tant per evitar que s'enganxi.

 

Mentre es fa l'arròs poseu en un plat la botifarra negra sense el budell, un minut escàs al microones, aixafeu amb una forquilla i ompliu el centre de les carxofes baby. Poseu-les en la paella de l'arròs 5 minuts abans d'apagar el foc. Repartiu les nous picades sobre l'arròs i deixeu reposar tapat uns 5-10 minuts.

 

L'apunt

L'arròs bomba requereix gairebé tres vegades de líquid que la quantitat d'arròs, en aquest cas seria més d'un litre de brou. Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?



Comentaris

envia el comentari