Catalunya Diari

INVITACIÓ:

Uneix-te al nou grup oficial de Facebook de LleidaDiari, info al minut del Coronavirus a Lleida. Clica aquí, T'ESPEREM!

RECEPTA: Arròs vegetal amb carxofes baby farcides de botifarra negra

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge de l'arròs vegetal de la Dolors Mateu
Imatge de l'arròs vegetal de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

«La meva mare feia un arròs amb verdures que a mi m'encantava; recordo que li deia arròs de pobre, ja que no portava carn ni peix», ens explica la Dolors Mateu. Aquest dijous, ella mateixa ens porta la seva versió, a la qual, li ha afegit les carxofes farcides i ha canviat algunes coses donant-li el seu toc, però l'essència ve a ser la mateixa.

 

 

Ingredients per a 4-5 persones

350 gr. d'arròs bomba

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Elaboració

Bulliu les carxofes baby en aigua salada durant uns 5 minuts. Escorreu-les i reserveu-les. Renteu els pebrots i el carabassó, peleu ceba i pastanagues i talleu-ho tot a daus. En una paella amb oli calent poseu-hi aquestes verdures amb una mica de sal durant uns 10 minuts.

 

Afegiu els xampinyons (netejats amb un drap) laminats i els pèsols. Passats uns minuts poseu el tomàquet pelat, sense llavors i trossejat petit. Rectifiqueu de sal, escampeu una mica d'orenga. Poseu l'arròs, doneu unes voltes per sofregir i aneu afegint el brou de verdures calent (el triple de brou que d'arròs), cal coure a foc fort uns 10 minuts, després altres 10 a foc mig movent la paella de tant en tant per evitar que s'enganxi.

 

Mentre es fa l'arròs poseu en un plat la botifarra negra sense el budell, un minut escàs al microones, aixafeu amb una forquilla i ompliu el centre de les carxofes baby. Poseu-les en la paella de l'arròs 5 minuts abans d'apagar el foc. Repartiu les nous picades sobre l'arròs i deixeu reposar tapat uns 5-10 minuts.

 

L'apunt

L'aigua en què es bullen les carxofes, si es desitja, es pot emprar com a brou per fer l'arròs, l'únic és que a mesura que passa el temps es torna més verd, així que ho deixo al vostre gust.

  

  

  

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari