Botifarra d'arròs sobre llit de patates i espinacs

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge de la botifarra sobre llit d'arròs de la Dolors
Imatge de la botifarra d'arròs de la Dolors | Dolors Mateu

La Dolors Mateu ens explica aquesta setmana que li van regalar una mandolina de les millors i, des d'aleshores, tot ho talla amb ella. L'embotit per als entrepans, les patates i la ceba per a la truita, la pastanaga per a les amanides... I d'aquí, la inspiració per a la recepta d'aquesta setmana.

 

Ingredients per a 4 persones

4-5 patates mitjanes

300- 400 gr. d'espinacs frescos

1 botifarra d'arròs de Burgos

2 alls petits

pinyons

sal, pebre blanc, sucre

oli d'oliva verge extra

 

Elaboració

Talleu les patates molt fines i poseu-les damunt de paper de forn afilerades i ruixades amb una mica d'oli i sal. Poseu en forn preescalfat a uns 180º durant uns 6-10 minuts. Poseu-les en un plat i reserveu. En una paella poseu els alls laminats i els pinyons a torrar amb unes gotes d'oli. A la mateixa paella poseu els espinacs nets i escorreguts, una mica de sal, un pessic de sucre i salteu-los uns minuts. Poseu pebre blanc.


 

Barregeu amb els pinyons i els alls saltats anteriorment. Reserveu. Talleu unes rodanxes de botifarra d'arròs i els hi doneu volta i volta a la mateixa paella. Reserveu. Munteu el plat posant un llit de patates, a sobre els espinacs i per acabar les rodanxes de botifarra. Uns pinyons, làmines d'all i  tireu unes gotes d'oli d'oliva verge extra.

 

L'apunt

Les patates no han de amuntegar massa.

El temps al forn depèn del gruix de les patates, s’han de daurar una mica, jo les vaig deixar 6 minuts.

Els espinacs millor que siguin frescos, els congelats queden massa tous, aquí interessa que quedin poc cuits.


La quantitat d'all al gust però massa "mata" la resta de sabors.

No s'embruta res, es fa en poc temps i resulta deliciosa, millor impossible.

Celíacs: assegureu-vos be de que tots els ingredients siguin sense gluten.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?




Comentaris

envia el comentari