La tradicional Coca de Sant Joan amb fruita i ametlles (aquí) pot tenir variants com aquesta. I aquest dijous la Dolors Mateu ens ho explica d'allò més bé.
500 gr. de farina de força
25 gr. de llevat premsat
200 cc. de llet
1 c/c de sal
150 gr. de sucre
2 cullerades de sucre
2 ous grans
75gr de mantega en pomada
1 ou
1 cullerada d'aroma de taronja
100-150 gr. de meló confitat
Un grapat de fruita confitada variada tallada a daus
Sucre glacé
Desfeu el llevat amb la llet tèbia, afegiu a poc a poc 100 gr. de farina i aneu barrejant. Deixeu reposar una hora. Amb un robot o a mà poseu la resta de la farina i aneu afegint la sal, el sucre, els ous batuts i barregeu, afegiu la massa anterior reposada, la mantega fosa i treballeu bé. Poseu la fruita confitada a daus i la meitat del meló confitat tallat de la mateixa mida, pasteu una altra vegada. Si cal, afegiu una mica de farina si la massa queda molt enganxosa. Feu una bola, tapeu-la i deixeu fermentar 90 minuts en un lloc càlid i sense corrents.
Treballeu novament la massa en una superfície enfarinada, dividiu-la en dues parts. Estireu donant-li forma allargada i amb un gruix d'uns 2-2,5 cm. Col·loqueu la coca sobre paper d'enfornar i a sobre d'una placa de forn, pinteu amb ou batut i una mica de sal, repartiu per sobre la resta del meló tallat a trossos i deixeu fermentar ¾ d'hora. Enforneu en forn calent a 190° durant uns 25-30 minuts o fins que la massa estigui cuita. Deixeu refredar sobre una reixeta i un cop freda escampeu-hi sucre glacé amb ajuda d'un colador de malla fina.
Per saber si està cuita només cal que punxeu la coca amb una broqueta de fusta, si surt neta estarà, si surt humida i amb grumolls, deixeu-la una mica més.
** L'aroma de taronja el venen comercialitzat.
** c / c = cullera de les de cafè
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?