Catalunya Diari

RECEPTA: Coca de Sant Joan amb meló confitat

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge de la coca de Sant Joan amb meló de la Dolors Mateu
La Dolors Mateu ens ensenya aquest dijous a elaborar una deliciosa coca de Sant Joan | Dolors Mateu

La tradicional Coca de Sant Joan amb fruita i ametlles (aquí)  pot tenir variants com aquesta. I aquest dijous la Dolors Mateu ens ho explica d'allò més bé. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ingredients

500 gr. de farina de força

25 gr. de llevat premsat

200 cc. de llet

1 c/c de sal

150 gr. de sucre

2 cullerades de sucre

2 ous grans

75gr de mantega en pomada

1 ou

1 cullerada d'aroma de taronja

100-150 gr. de meló confitat

Un grapat de fruita confitada variada tallada a daus

Sucre glacé

Elaboració

Desfeu el llevat amb la llet tèbia, afegiu a poc a poc 100 gr. de farina i aneu barrejant. Deixeu reposar una hora. Amb un robot o a mà poseu la resta de la farina i aneu afegint la sal, el sucre, els ous batuts i barregeu, afegiu la massa anterior reposada, la mantega fosa i treballeu bé. Poseu la fruita confitada a daus i la meitat del meló confitat tallat de la mateixa mida, pasteu una altra vegada. Si cal, afegiu una mica de farina si la massa queda molt enganxosa. Feu una bola, tapeu-la i deixeu fermentar 90 minuts en un lloc càlid i sense corrents.

Treballeu novament la massa en una superfície enfarinada, dividiu-la en dues parts. Estireu donant-li forma allargada i amb un gruix d'uns 2-2,5 cm. Col·loqueu la coca sobre paper d'enfornar i a sobre d'una placa de forn, pinteu amb ou batut i una mica de sal, repartiu per sobre la resta del meló tallat a trossos i deixeu fermentar ¾ d'hora. Enforneu en forn calent a 190° durant uns 25-30 minuts o fins que la massa estigui cuita. Deixeu refredar sobre una reixeta i un cop freda escampeu-hi sucre glacé amb ajuda d'un colador de malla fina.

L'apunt

Per saber si està cuita només cal que punxeu la coca amb una broqueta de fusta, si surt neta estarà, si surt humida i amb grumolls, deixeu-la una mica més.

** L'aroma de taronja el venen comercialitzat.

** c / c = cullera de les de cafè

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari