Catalunya Diari

RECEPTA: Cornet de tòfona blanca i gelea de roses

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge del cornet de tòfona de la Dolors Mateu
Imatge del cornet de tòfona de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La Dolors Mateu ens porta aquest dijous unes postres amb les quals, l'èxit està assegurat. Si ets dels que mai perdones aquest àpat, apunta't bé la recepta!

 

 

Ingredients per a uns 12 cornetes

1 làmina de massa de pasta de full

1 ou

200 gr. de xocolata blanca

200 cc. de nata per muntar

1 c /s de sucre glacé

1-2 c /s gelea de pètals de rosa

 

Elaboració

Prepareu la tòfona blanca posant la xocolata trossejada juntament amb la nata i el sucre en un cassó, feu bullir durant un parell de minuts. Apagueu el foc i remeneu fins que es dissolgui la xocolata. Deixeu refredar i ho guardeu a la nevera fins que estigui ben fred.

 

Munteu la tòfona blanca com si muntéssiu nata, un cop fet afegiu la gelea de pètals de rosa i ho barregeu amb moviments suaus. Poseu a la màniga pastissera i reserveu a la nevera. Feu els cornetes, cal que talleu la pasta de full en tires d'1,5 - 2 cm d'ample. Els motlles en forma de con, s'unten amb oli i es col·loquen les tires al seu voltant començant pel vèrtex. Pinteu amb ou batut.

 

Introduïu-los al forn preescalfat a uns 200° durant uns 8-10 minuts. Traieu-los i deixeu-los temperar uns 5 minuts, extraieu amb cura els motlles metàl·lics. Reserveu. Poc abans de servir ompliu els cornets amb la barreja de tòfona blanca i gelea. Coroneu els cornets amb una mica de gelea i acompanyeu, si es desitja, amb pètals de rosa comestibles.

 

L'apunt

c / s = cullerada sopera

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari