Catalunya Diari

Recepta: Crema de pèsols amb cruixent de pernil

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge de la crema de pèsols de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Quan diem crema de verdures pensem amb les de carabassa, carabassó... Encara que realment es poden fer del que es vulgui o prefereixi. Aquesta és de pèsols, acompanyada de cruixent de pernil. Fàcil amb totes les forces!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ingredients

1 porro
1 patata mitjana
750 gr. de pèsols desgranats
un pessic de sucre
600-700 cc. d'aigua
2 talls de pernil serrà
sal, oli d'oliva verge extra

Elaboració

Poseu en una cassola o olla una mica d'oli, sofregir el porro trossejat durant uns 5 minuts. Afegiu la patata laminada, doneu unes voltes i cuineu 5 minuts més. Incorporeu l'aigua, un pessic de sal i deixeu bullir a foc suau uns 15 minuts. Tireu els pèsols i el sucre, deixeu bullir uns 4-5 minuts.
Tritureu, rectifiqueu de sal. Talleu el pernil a tires fines, col·loqueu-lo enmig de dos fulls de paper de cuina, coure 1-2 minuts a microones fins que quedin cruixents. Emplateu la crema de pèsols, decorar amb el pernil i ruixar amb un fil d'oli d'oliva verge extra.

L'apunt

Pèsols frescos o congelats. ** Si després de triturar els pèsols veiem que ens queda espessa es pot liquar afegint una mica de llet fins que estigui al nostre gust. ** Els pèsols es couen poc temps, com més temps bullen, més van perdent la seva precís color i sabor. ** Si us agrada el puré molt fi, el podeu passar després pel xinès. ** Aquesta crema, molt fins a al paladar, es pot menjar freda o calenta.

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari