Catalunya Diari

RECEPTA: Llenties ràpides amb xoriço i pebrots

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge de les llenties de la Dolors
Imatge de les llenties de la Dolors | Dolors Mateu

Les llenties necessiten menys cocció que els cigrons i les mongetes, i no cal necessàriament posar-les en remull. Per comoditat es poden comprar en pots, bullides i a punt d'utilitzar. Davant d'una emergència és bo tenir-ne al rebost, ja que et soluciona un plat principal i amb una amanida tens un dinar preparat en 20 minuts. I això és el que ens proposa aquest dijous la Dolors Mateu, un plat de cullera, dels de tota la vida!

 

 

Ingredients per a 3-4 persones

600 gr. de llenties cuites

  

½ pebrot groc

  

½ pebrot vermell

  

1 porro

  

200 gr. de xoriço vermell

  

500 cc. de brou de verdures

  

1 c / s de tomàquet fregit

  

1 c / c de comí en gra

  

1 fulla de llorer

  

Sal, pebre negre

  

julivert

  

Oli d'oliva verge extra

 

 

Elaboració

En una paella amb una mica d'oli saltegeu els pebrots i el porro nets, tallats en juliana o en tires tirant a fines i amb una mica de sal durant uns 6-7 minuts. Mentre en una cassola i amb unes gotes d'oli salteu el xoriço tallat a rodanxes o a daus.

 

Afegiu les llenties, rentades i escorregudes, doneu unes voltes, aboqueu el brou, el llorer, el comí i el tomàquet fregit. Coure uns 8-10 minuts. Passat aquest temps afegiu les verdures saltades, remeneu, salpebreu, escampeu julivert picat i ja les teniu a punt.

 

L'apunt

Els pebrots poden ser d'un mateix color, el que us agradi o tingueu a casa, però no li dóna tanta vistositat al plat.

  

** Si no teniu porro, es pot posar ceba.

  

** El brou pot ser de verdures o de carn.

  

** Es pot afegir més brou si us agraden les llenties més caldoses.

  

** Si us agrada el brou més espès, es poden agafar unes llenties de la cassola amb una mica de líquid de cocció i triturar-ho, afegiu de nou a la cassola.

 

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...



Comentaris

envia el comentari