Catalunya Diari

RECEPTA: Llom en ventall de colors amb salsa de bolets trufats

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge del ventall de colors de la Dolors Mateu
Imatge del ventall de colors de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

No teniu vosaltres una recepta estrella? Quan vénen a casa vostra convidats, o fins i tot amb la vostra família? No teniu un plat que sabeu que triomfareu segur? Aquest és un dels plats més especials de la Dolors Mateu, descobreix-lo!

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 8 persones

1.250 gr. de llom en una peça amb 5 talls longitudinals sense arribar a la base.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

Elaboració

Primer posareu a macerar la carn amb el conyac, el vi, sal, llorer i pebre durant un parell d'hores mínim a la nevera. Agafeu les prunes i les deixeu amb un raig de conyac i una mica d'aigua perquè s'hidratin. Un cop hidratades les partiu per la meitat. Rostiu els pebrots i les cebes, un cop pelats els talleu a tires petites i reserveu el suc que han deixat anar. Agafeu el llom, l'assequeu i poseu un ingredient en cada obertura: pebrot vermell, prunes, ceba, prunes, pebrot verd. Salpebreu. Lligueu i estrenyeu bé la carn perquè no se surti el farciment.

 

En una paella amb una mica d'oli molt calent daureu el llom per tots els costats. Reserveu aquest oli a la mateixa paella. En una safata de forn posar el suc de la maceració, el dels pebrots i cebes rostits, el de la hidratació de les prunes panses, el llom daurat, sal, pebre i un bon raig d'oli, ho introduïu al forn preescalfat a 150 ° durant uns 15 -20 minuts. Treure del forn i deixar refredar la carn.

 

Mentrestant, a la paella que tenim reservada amb oli, poseu els bolets i les sofregiu bé, salpebreu i quan estiguin cuits ratllar una mica de tòfona negra per sobre. Reserveu. Traieu els fils que lliguen la carn i talleu aquesta a rodanxes, amb cura i acompanyar amb els bolets trufades.

 

L'apunt

Jo poso la carn a macerar al matí i la cuino a la tarda.

  

  

  

  

  

  

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...

 



Comentaris

envia el comentari