No teniu vosaltres una recepta estrella? Quan vénen a casa vostra convidats, o fins i tot amb la vostra família? No teniu un plat que sabeu que triomfareu segur? Aquest és un dels plats més especials de la Dolors Mateu, descobreix-lo!
1.250 gr. de llom en una peça amb 5 talls longitudinals sense arribar a la base.
Primer posareu a macerar la carn amb el conyac, el vi, sal, llorer i pebre durant un parell d'hores mínim a la nevera. Agafeu les prunes i les deixeu amb un raig de conyac i una mica d'aigua perquè s'hidratin. Un cop hidratades les partiu per la meitat. Rostiu els pebrots i les cebes, un cop pelats els talleu a tires petites i reserveu el suc que han deixat anar. Agafeu el llom, l'assequeu i poseu un ingredient en cada obertura: pebrot vermell, prunes, ceba, prunes, pebrot verd. Salpebreu. Lligueu i estrenyeu bé la carn perquè no se surti el farciment.
En una paella amb una mica d'oli molt calent daureu el llom per tots els costats. Reserveu aquest oli a la mateixa paella. En una safata de forn posar el suc de la maceració, el dels pebrots i cebes rostits, el de la hidratació de les prunes panses, el llom daurat, sal, pebre i un bon raig d'oli, ho introduïu al forn preescalfat a 150 ° durant uns 15 -20 minuts. Treure del forn i deixar refredar la carn.
Mentrestant, a la paella que tenim reservada amb oli, poseu els bolets i les sofregiu bé, salpebreu i quan estiguin cuits ratllar una mica de tòfona negra per sobre. Reserveu. Traieu els fils que lliguen la carn i talleu aquesta a rodanxes, amb cura i acompanyar amb els bolets trufades.
Jo poso la carn a macerar al matí i la cuino a la tarda.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?