Catalunya Diari

RECEPTA: Mandonguilles amb salsa blanca

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Imatge de les mandonguilles de la Dolors Mateu
Mandonguilles amb salsa blanca de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Una salsa diferent per acompanyar aquestes mandonguilles que no són fregides com és usual.

  

Tampoc porten tomàquet, aquesta salsa blanca fa que semblin més de festa. Què us sembla la proposta d'aquest dijous de la Dolors Mateu? Us encantarà!

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Ingredients per a 4 persones

200 gr. de carn de porc picada

  

200 gr. de carn de vedella picada

  

1 all, julivert

  

1 ou

  

La molla d'una llesca de pa

  

Llet, farina

  

300-400 cc. de brou

  

30 gr. de mantega

  

30 gr. de farina

  

100 cc. de vi blanc

  

100 cc de nata

  

Sal, pebre

  

1 c / s de formatge parmesà ratllat

  

Oli d'oliva verge extra

Elaboració

Feu les mandonguilles: barregeu les dues carns picades, l'all i el julivert picats, l'ou sencer, la molla de pa escorreguda (que haureu posat en remull uns 10 minuts amb la llet), sal i ho pasteu amb la mà perquè es barregi tot bé. Li doneu forma rodona, enfarineu i les feu bullir en el brou fins que estiguin cuites. Reserveu tapades.

Elaboreu la salsa: en una paella foneu la mantega, afegiu la farina i aneu remenant fins a formar una pasta (roux), aboqueu el vi blanc, remeneu una mica i afegiu 200 cc del brou de bullir les mandonguilles, salpebreu, remeneu bé per evitar grumolls i deixeu reduir la salsa fins a espessir.

  

Poc abans d'acabar la cocció afegiu-hi les mandonguilles, la crema de llet, el formatge i ho deixeu un parell de minuts.

L'apunt

La quantitat de pa per a les mandonguilles és com la molla que pogués tenir una llesca de pa de motlle.

** El brou pot ser de carn o de verdures i el que s'empra per bullir les mandonguilles és el mateix que s'usa després per a la salsa.

** El temps de cocció de les mandonguilles depèn de la mida de les mateixes

** c / s = cullerada sopera

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari