Panellets de pinyons

Imatge dels panellets
Imatge dels panellets | Dolors Mateu

Celebrarem la castanyada, oi? Dons apa, a fer panellets que no és gens complicat!

 

Ingredients per a unes 30-35 unitats. Per a la massa

300gr de farina d’ametlla

150gr de sucre

100gr de moniato rostit

1 rovell d'ou

1 culleradeta de sucre avainillat

ratlladura de llimona

 

Per l'arrebossat

150-200gr de pinyons

1 rovell d'ou

 

Elaboració

Per fer la massa barregeu tots els ingredients de la mateixa i el moniato que estigui ben aixafat amb una forquilla.

  

  

Podem emprar un robot o fer-ho amb les mans. Es barreja seguida.

  

  

Feu una bola, emboliqueu en film transparent i deixeu a la nevera d'un dia per l'altre.

  

  

Per fer els panellets traieu la massa de la nevera i passats uns minuts feu unes boletes d'uns 15 grams cada una amb aquest massapà.

  

  

Poseu els pinyons en un plat junt amb el rovell de l'ou, remeneu bé i arrebosseu les boletes en aquesta barreja de pinyons.

  

  

Col·loqueu els panellets en una safata amb paper de forn, els introduïu al forn preescalfat a 180º, encès dalt i baix, en el segon nivell d'altura, per espai d'uns 8 minuts.

 

 

L'apunt

La farina d'ametlla és ametlla en pols.

 

  

**Per rostir els moniatos es pot fer al forn a 180º fins que estiguin tous al tacte, o bé al microones.

 

 

  

** El temps de cocció depèn de la mida dels mateixos i de la quantitat, més de 30 minuts al forn i a partir de 5 minuts al microones.

 

 

  

** Arrebossar el massapà amb els pinyons no és tasca fàcil, encara que també es poden passar primer les boletes en el rovell d'ou batut i després pels pinyons que haurem posat en un plat.

 

 

  

** El temps d'estada en el forn és orientatiu, ja que depèn de la mida d'aquests, però cal estar atents perquè es poden cremar o quedar durs de seguida.

 

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 



Comentaris

envia el comentari