La Dolors Mateu ens explica aquest dijous que aquest tipus de preparacions, particularment, liagraden moltíssim. No són complicades de fer, empres molta verdura i el resultat és apetitós.
Oi que sí? Doncs som-hi!
1 làmina de pasta de full rectangular
1 porro
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
4-6 xampinyons grans
1 manat espàrrecs de marge
100cc. de vi blanc
Sèsam negre.
1 ou
Sal, pebre negre
Oli d'oliva verge extra
En una paella amb una mica d'oli calent ofegueu el porro picat amb una mica de sal, als 3-4 minuts afegiu els pebrots a tires, xampinyons laminats i els espàrrecs trossejats, salpebreu i cuineu durant uns 8-10 minuts.
Aboqueu el vi i deixeu-lo reduir uns 3 minuts. Escampeu sèsam negre. Reserveu.
Esteneu la pasta de full i talleu-la en dues parts, una d'elles dos centímetres més ampla que l'altra.
Sobre la part més estreta poseu el farciment sense arribar a les vores, pinteu aquestes amb una mica d'aigua, tapeu amb l'altra part de pasta de full i prémer bé les vores perquè quedin enganxats.
Feu uns talls en diagonal a la part superior i pinteu bé amb ou batut.
Col·loqueu en una safata de forn damunt paper d enfornar. Coure al forn escalfat a 200 ° durant uns 25-30 minuts. Deixeu temperar damunt una reixeta i servir.
Els espàrrecs verds prims.
** No us preocupeu pel pes o quantitat de les verdures, es posen totes com a farcit.
** Totes les verdures, excepte el porro, d'una mida similar.
** Forn encès dalt i baix i posada la safata al mig
** Es pot emprar el mateix paper en què ve embolicada la pasta de full.
** Si veieu que es torra massa cobriu amb paper d'alumini.
** El temps és orientatiu, depèn de cada forn.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?
Altres receptes que et poden interessar...