Catalunya Diari

RECEPTA: Pastís de Sant Jordi

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu

Pastís de Sant Jordi de la Dolors Mateu
La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Per celebrar Sant Jordi, la Dolors Mateu ens deixa aquest pastís de pa de pessic farcit de nata, amb xocolata i crema. Feliç dia!!

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Ingredients per a 4-6 persones

1 rosa vermella de sucre

sucre glacé

Colorant alimentari vermell

Per a la placa de pa de pessic:

6 ous 

  

  

1 culleradeta de llevat en pols

pessic de sal

Per al farcit de nata:

200 ml de nata per muntar

1-2 cullerades plenes de sucre glas

Per a la cobertura:

50 gr. de sucre

250 cc. de llet

2 ous

25 gr. de farina fina de blat de moro

Per al contorn:

100 gr. de xocolata fondant

25-30 gr. de mantega

Elaboració

Fer la placa de pa de pessic: Bateu els ous amb el sucre i la mica de sal durant uns 10 minuts fins a quedar una barreja blanquinosa. Afegiu la farina tamisada juntament amb el llevat i barregeu suaument fins que s'integri bé. En una safata de forn folrada amb paper vegetal i oli aboqueu la massa, ben estesa i coure al forn a 180 º durant uns 10 minuts o fins que estigui lleugerament daurada i cuita. Traieu i deixeu refredar. Fer el farcit muntant la nata molt freda, quan gairebé estigui afegiu sucre glacé al vostre gust, acabeu de muntar, reserveu en fred.

Prepareu la crema de la cobertura posant tots els ingredients en un pot, batre'ls bé fins que es formi una massa sense grumolls. Porteu a ebullició remenant, coeu uns 2-3 minuts fins que espesseixi. Traieu del foc, cobriu amb film que faci contacte amb la crema. Reserveu.

  

Muntatge: talleu la placa del pa de pessic en quatre parts iguals, sobre 3 d'elles posar una capa fina de nata muntada, col·loqueu una sobre l'altra i cobriu amb la que no s'ha posat nata.

  

  

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?


Comentaris

envia el comentari