Catalunya Diari

RECEPTA: Pastís Sara

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Imatge del pastís Sara de la Dolors Mateu
Imatge del pastís Sara de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La Dolors Mateu no deixa de sorprendre'ns i aquest dijous en porta una alternativa a la tradicional Mona de Pasqua. Es tracta d'un altre pastís, la Sara. Segons la Dolors és una delícia, així que nosaltres no ens quedarem sense tastar-lo. T'animes a assaborir-la? Som-hi!

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Ingredients per a 8 persones

Un pa de pessic genovès (aquí)

Per al almívar:

150 cc. d'aigua

300 gr de sucre

Conyac (opcional)

Per a la mantega ensucrada:

300 gr. de mantega pomada

300 gr. d'almívar

50 gr. de xocolata fondant

Per decorar:

ametlles filetejades

sucre llustre

Flors de pa 

 

Elaboració

Prepareu l'almívar : per això poseu en un cassó l'aigua i el sucre, deixeu que bulli un minut, sense remenar. Retireu del foc i refredar.

 

Feu el pa de pessic genovès com us indico a la recepta (aquí) en un motlle d'uns 20-22 cm. Està elaborat amb 4 ous, 120 gr. de sucre i 135 gr. de farina.

 

Prepareu la mantega ensucrada : Bateu la mantega sola durant uns 5-10 minuts, ha de quedar blanca. Afegiu a poc a poc 300 cc. d'almívar fred i aneu treballant la barreja.

 

Prepareu mantega ensucrada amb xocolata: barregeu una mica de mantega ensucrada ja elaborada amb la xocolata fondant desfeta prèviament al microones.

 

Munteu el pastís

Partiu el pa de pessic per la meitat horitzontalment, barregeu 50cc. de conyac amb 50 cc. d'almívar i pinzelleu les dues parts.

Esteneu una capa de mantega ensucrada de xocolata i munteu  de nou el pa de pessic. Pinteu tota la superfície del pa de pessic amb la barreja d'almívar i conyac. Repartiu la mantega ensucrada, que ho cobreixi bé tot. Cobriu amb les ametlles filetejades lleugerament torrades al forn. Repartiu el sucre glacé amb ajuda d'un colador fi. Decoreu amb les flors.

 

L'apunt

Al almívar si hi ha nens ometre el conyac.

** La mantega pomada és la que ha estat a temperatura ambient i queda tova.

** Per torrar les ametlles estendre aquestes en una placa de forn i a uns 160º amb forn preescalfat, deixeu que es torrin, però aneu vigilant ja que es fan de seguida.

** Si us sobra almívar, mantega ensucrada, mantega ensucrada xocolatada, almívar per mullar el pastís, es pot guardar en un recipient tapat a la nevera, o bé congelar-se.  

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar aquestes altres delicioses receptes de la Dolors Mateu...



Comentaris

envia el comentari