Catalunya Diari

RECEPTA: Patates farcides d'espàrrecs i formatge de cabra amb romesco

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Les patates farcides de la Dolors Mateu
Les patates farcides de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

Les patates, a les que en un principi no els hi va fer massa cas, s'han convertit des de fa segles, en un aliment de diari, que accepten mil i una elaboracions. Aquesta és una d'elles. Segueix la recepta de la Dolors Mateu!

 

 

Ingredients per a 4 persones

8-12 patatetes petites

  

½ porro

  

1 manat d'espàrrecs de marge

  

150 gr. de formatge de cabra

  

3 cullerades de llet evaporada

  

1 culleradeta de comí

  

Sal, pebre negre,

  

Oli d'oliva verge extra

  

Salsa romesco 

 

 

Elaboració

Renteu i fregueu bé les patates, punxeu-les amb un escuradents per diversos llocs, emboliqueu-les en film i al microones fins que estiguin toves al tacte. Deixeu refredar les patates. Rebutgeu la part dura dels espàrrecs, talleu uns 3 cm les puntes i reserveu-les. La resta de l'espàrrec talleu-lo a rodanxes.

 

En una paella amb una mica d'oli salteu les puntes dels espàrrecs. Reserveu. En aquesta mateixa paella ofegueu el porro picat amb una mica de sal, durant uns 5 minuts. Afegiu les rodanxes d'espàrrecs i salteu uns 6-7 minuts més. Reserveu tot a la paella fora del foc.

 

Talleu una llesca de la base de les patates, perquè s'assentin bé al plat. Per l'extrem oposat talleu un casquet i amb una cullereta buideu la polpa. Reserveu la patata buidada.

 

Poseu novament la paella al foc i afegiu la polpa de la patata trossejada, sal, pebre, la llet evaporada i el comí, barregeu bé i apagueu el foc. Traieu la pell blanca del formatge de cabra i esmicoleu-lo per sobre de la barreja de la paella, remeneu.

 

Ompliu amb aquesta farsa les patates buidades, repartiu sobre de cada patata les puntes dels espàrrecs reservats. Poseu al plat una mica de salsa romesco i al damunt les patates farcides.

 

L'apunt

: Les patates que siguin tirant a petites, així es poden posar 2-3 per comensal.

** Les patates, siguin noves, així la pell és més fina i pot menjar-se.

** També venen en comerços i supermercats unes patates embossades petites, a punt per fer al microones, és una altra opció.

** Del porro només la part blanca, la part més verda es pot guardar per fer brou.

Celíacs: assegurar bé que tots els ingredients siguin sense gluten.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?

 

També et poden interessar...

 



Comentaris

envia el comentari