Petxines mini de bacallà gratinades

La recepta de la setmana de la mà de la Dolors Mateu
Les mini petxines de bacallà gratinades de la Dolors Mateu
Les mini petxines de bacallà gratinades de la Dolors Mateu | Dolors Mateu

La Dolors Mateu ens porta aquest dijous una recepta marinera, concretament, unes petxines mini de bacallà gratinades. Segons explica la Dolors, aquesta presentació la fa en aperitius, és més capritxosa, encara que es pot fer amb petxines més grans i presentar-se com entrant o primer plat. El millor és que en ser petites racions, un sol tros de bacallà condeix moltíssim, així que el prepara, omple les petxines i les congela. Si té convidats o simplement els hi ve de gust, les treu del congelador, es gratinen i a la taula.

 

Ingredients per a unes 4 persones

Un tros de bacallà al punt de sal


Unes gambes pelades cuites

formatge ratllat

Oli d'oliva verge extra

 

Per a la beixamel

2 cullerades d'oli d'oliva verge extra

1 cullerada  plena de farina

250 cc. de llet

sal i nou moscada

 

Elaboració

 

En una paella poseu unes gotes d'oli, salteu el bacallà  ben escorregut i assecat,  un parell de minuts, no gaire. Deixeu refredar, esquinceu i reserveu.

Piqueu o trossegeu les gambes cuites. Reserveu.

Feu la beixamel, poseu un cassó al foc amb l'oli, quan estigi calent afegiu la farina i fora del foc es remou bé fins a formar una pasta (roux).

Una altra vegada poseu al foc i aneu afegint la llet a temperatura ambient,  poc a poc, i amb unes varetes aneu remenant contínuament, no us preocupeu si es fan grumolls, aneu movent i ja desapareixeran.


Quan tingui la textura desitjada, uns 7-9 minuts al foc, afegiu sal i nou moscada, es remou una mica més.

Barregeu la beixamel amb el peix reservat, ompliu les petxines, repartiu formatge ratllat pel damunt, unes gotes d'oli i gratineu fins daurar.

 

L'apunt

No s'ha de coure molt el bacallà sinó ens quedaria sec.

Les petxines emprades, un cop menjat el farciment, es renten, s'assequen bé i es guarden per a una altra ocasió. No he posat quantitats ja que el deixo una mica al vostre criteri.

Quantes petxines surten? No sabria dir el nombre exacte, encara que això depèn també de la mida de les petxines, si son grans o petites.

 

Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tan si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?





Comentaris

envia el comentari