Si tenim ous, ceba, cansalada viada, podem fer una quiche, i si li afegim una mica de botifarra negra, serà una quiche amb pigues. Divertit oi? I saborós!
1 Massa brisa o quebrada
1 ceba
125 gr de cansalada viada
4 ous
50 cc. de llet
Sal, pebre negre
2 c/s de formatge parmesà ratllat
Un tros de botifarra negra
Oli d'oliva verge extra
Fer o comprar la pasta brisa. Estendre la massa en un motlle prèviament oliat i enfarinat, o bé folrat amb paper d'enfornar, punxar la base, col·locar un paper d'enfornar que la cobreixi i dipositar cigrons a sobre per evitar que pugi. Coure, preescalfat el forn, a 180° durant uns 10-15 minuts. Tallar la ceba en juliana fina i coure-la en una paella amb una mica de sal i oli uns 15-20 minuts. Escorreu-la bé.
En un recipient batre els ous amb la llet, afegir la ceba, la cansalada tallada a tires fines, el formatge ratllat, sal i pebre. Posar damunt la massa cuita, repartir per sobre una mica de botifarra negra esmicolada i coure al forn a 180° uns 15-20 minuts fins que estigui quallat.
Es pot adornar amb un parell de rodanxes de botifarra negra.
Aquesta i moltes receptes més les podràs trobar al Blog de cuina de la Dolorss. En aquest espai, la Dolors et presenta plats de totes les varietats, per a tots els gustos i de diferents elaboracions. Tant si ets un apassionat de la cuina, com si acabes d'endinsar-te, no et perdis els seus consells i comença ja a seguir-la. Nosaltres, t'esperem la setmana vinent amb una nova recepta. Encenem els fogons?